Τετάρτη 23 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΙΝΔΟΣ»
Παραμένουν στο δρόμο

Στο δρόμο για πάνω από ενάμιση χρόνο βρίσκονται οι 100 απολυμένοι εργάτες του εργοστασίου ινοσανίδας «ΠΙΝΔΟΣ» στα Γρεβενά, ιδιοκτησίας της Αγροτικής Τράπεζας και της ΕΤΒΑ, που έκλεισε στις αρχές της περσινής χρονιάς. Παρά το γεγονός ότι ήταν το μοναδικό στο είδος του εργοστάσιο στην Ελλάδα, η διεύθυνση της επιχείρησης διέκοψε το 2000 την παραγωγή, αφήνοντας μάλιστα τους εργαζόμενους απλήρωτους για το διάστημα μέχρι το οριστικό λουκέτο του.

Η επιχείρηση χρωστάει στους εργαζόμενους πάνω από 270.000.000 δραχμές για δεδουλευμένα του 2001. Μετά τη δικαστική απόφαση για ειδική εκκαθάριση που πάρθηκε πέρυσι, η διοίκηση της επιχείρησης επιχειρεί να την ξεπουλήσει, κοψοχρονιά, με κόστος που δεν ξεπερνά τα 550.000.000 δραχμές. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η πραγματική αξία της επιχείρησης υπολογίζεται στα 25 δισ!

Οι απολυμένοι βρίσκονται τον τελευταίο χρόνο σε διαρκείς κινητοποιήσεις, με καταλήψεις και διαδηλώσεις, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα του 2001 και την επαναλειτουργία της επιχείρησης. Οι περισσότεροι παραμένουν άνεργοι μέχρι σήμερα, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που έχουν μεταναστεύσει, αφού ο οικονομικός μαρασμός και η μεγάλη ανεργία του νομού δεν προσφέρουν εναλλάκτικές λύσεις για την παραμονή του ντόπιου πληθυσμού.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, φρόντισε για μια ακόμη φορά να χρυσώσει το χάπι των απολύσεων με γενικόλογες υποσχέσεις για επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης, χωρίς να έχει μέχρι σήμερα καταφέρει να υλοποιήσει ακόμα και αυτές τις μηδαμινές της εξαγγελίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ