Πέμπτη 17 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ανταγωνιστικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ ο Κίμωνας Κουλούρης είναι η καλύτερη ...επικοινωνιακή επιλογή του νέου κυβερνητικού σχήματος και το αποδεικνύει από τις πρώτες κιόλας ημέρες της θητείας του. Ωρυόταν και χτες για ανακλήσεις αδειών στις επιχειρήσεις που αισχροκερδούν με ...εντυπωσιακές εκφράσεις...

Βέβαια (αναγκαστικά) ανέφερε και την ουσία του πράγματος, άρα και της πολιτικής που κρύβεται πίσω από τις «πολεμικές ιαχές» κατά της ακρίβειας: Στόχος - είπε - είναι να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός στην αγορά.

Μόνο, που, στη λειτουργία του σύγχρονου καπιταλισμού, ανταγωνισμός οφείλεται πρωτίστως η αύξηση κατά 30% στις τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών, σε σχέση με πέρυσι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, όσο μπαίνουμε για τα καλά στη «σκληρή» καλοκαιρινή περίοδο.

Γι' αυτό ας χαλαρώσει κάπως και ο υφυπουργός και γενικώς, εκεί στο υπουργείο Ανάπτυξης, ας πάψουν να προσποιούνται ότι καταπολεμούν τις υψηλές τιμές. Μερικούς ...ψιλικατζήδες ίσως ταλαιπωρήσουν για λόγους εντυπώσεων κι αυτό θα είναι όλο.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ, δηλώνει το ΠΑΣΟΚ, μετά τις εξηγήσεις Θωμαδάκη περί των ελέγχων στις χρηματιστηριακές συναλλαγές των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Μόνο, που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να συνδυάσεις «διαφάνεια» και «προσέλκυση επενδύσεων» στη Σοφοκλέους.

Βλέπετε, το πρώτο απαιτεί φως και το δεύτερο σκοτάδι, ώστε να διευκολύνονται αυτοί που πρέπει να αποκομίσουν τα προσδοκώμενα κέρδη από τους αδαείς που ελκύονται από τα απατηλά όνειρα του ευαγούς ιδρύματος.

Κι εδώ είναι σαφές πως οι κυβερνώντες θέλουν «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο». Μόνο, που δε γίνεται πάντα αυτό που θέλουμε και σ' αυτήν την περίπτωση έχουν εκτεθεί.

Οπως και να έχει, πάντως, αλήθεια σ' αυτές τις υποθέσεις δε βρίσκεις. Οι καταστάσεις έχουν δομηθεί, έτσι ώστε όλα να μπορούν να συμβούν και κανείς να μη βγάζει άκρη.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ