Πέμπτη 17 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο «υγιής ανταγωνισμός»

Η νόθευση του υγιούς ανταγωνισμού σε βάρος των καταναλωτών από εκτεταμένα φαινόμενα κερδοσκοπίας και πρακτικές καρτέλ ευθύνεται για το εντεινόμενο κύμα ακρίβειας, σημείωσε χτες, σε μια μακροσκελή δήλωσή του, ο Δ. Παπαδημούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική. Νόθευση, η οποία - πάντα σύμφωνα με τον ίδιο - οφείλεται σ' «ένα σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης και ελέγχων».

Και δεν ξέρουμε, βέβαια, τι εννοεί ακριβώς, ή πώς φαντάζεται ο κ. Παπαδημούλης τον «υγιή ανταγωνισμό», αλλά γνωρίζουμε από την καθημερινή εγχώρια και διεθνή εμπειρία, τουλάχιστον, ότι ο μονοπωλιακός ανταγωνισμός ούτε «υγιής» μπορεί να είναι και, κυρίως, δε λειτουργεί ποτέ προς όφελος των εργαζομένων, είτε οι τελευταίοι λογίζονται ως εργατικό δυναμικό, είτε ως καταναλωτές. Χώρια, που στη σημερινή φάση ανάπτυξης του καπιταλισμού, ο ανταγωνισμός πηγαίνει χέρι χέρι με την πολιτική των κάθε λογής απελευθερώσεων της ασυδοσίας των μονοπωλίων και των υπόλοιπων αντεργατικών διαρθρωτικών αλλαγών.

Εάν ο κ. Παπαδημούλης βρει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα «υγιούς ανταγωνισμού» μονοπωλίων, που λειτούργησε προς όφελος των εργαζομένων, τότε θα τον προτείνουμε για υφυπουργό Ανάπτυξης στη θέση του Κ. Κουλούρη, στον επόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ