Πέμπτη 17 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Φραγκόκοτες»...

Ποιος είπε ότι η ΕΕ δεν ασχολείται με τα μεγάλα θέματα; Ποιος είναι αυτός, που υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι αδυνατούν να συλλάβουν το μείζον και να παρέμβουν; Ποιοι είναι αυτοί, που ισχυρίζονται ότι η Ευρώπη δεν είναι ικανή να παρακολουθήσει και να πρωταγωνιστήσει στις διεθνείς εξελίξεις;

Οποιοι έκαναν το λάθος να υποτιμήσουν το κύρος της ΕΕ, πρέπει να αρχίσουν να αναθεωρούν, να αισθάνονται άβολα και να καταπιούν τη φαρμακόγλωσσά τους. Η τελευταία μεγάλη ευρωπαϊκή παρέμβαση τούς κατατρόπωσε! Ιδού λοιπόν: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατόπιν επισταμένης έρευνας και ενδελεχούς μελέτης, αποφάσισε ότι τα κοτόπουλα πρέπει να ζουν σε χώρο τουλάχιστον 550 τετραγωνικά εκατοστά!

Πέραν της παραπάνω ιστορικής απόφασης, το κύρος της Ενωσης επισφραγίζεται διπλά. Διότι η ΕΕ έλαβε και μέτρα κατά των παραβατών. Τουτέστιν, όποια χώρα δεν έχει εξασφαλίσει τα τουλάχιστον 550 τετραγωνικά εκατοστά για κάθε κότα της επικράτειάς της, θα έχει να κάνει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα καταβάλει πάραυτα τις ποινές που έχουν προβλεφτεί.

Μετά και από αυτήν τη θεμελιώδη στα παγκόσμια πράγματα παρέμβαση της ΕΕ (σημειώστε ότι η απόφαση δημιουργεί νέα δεδομένα, όχι μόνο για τις βρετανικές ή τις γαλλικές κότες, αλλά προαναγγέλλει έναν καλύτερο κόσμο και για τις κότες που ζουν στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Κόσσοβο κλπ.), ουδείς δικαιούται να αμφισβητήσει το αυτονόητο: Η ευρωπαϊκή οικογένεια βάζει τη σφραγίδα της στο σύγχρονο κόσμο.

Στο σύγχρονο κόσμο μπορεί μερικά δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι να είναι άνεργοι και φτωχοί, μπορεί ευρωπαϊκά στρατεύματα να σημαδεύουν άμαχους και παιδιά, αλλά οι κότες θα περνούν ...ζωή και κότα.

Κατά τα λοιπά, «πιάσ' το αυγό και κούρευτο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ