Κυριακή 29 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ημερίδα για τις διώξεις σε βάρος Κομμουνιστικών Κομμάτων

Την Παρασκευή 4 Ιούλη 2003 στις 10 π.μ. το ΚΚΕ διοργανώνει ημερίδα στην αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου, με θέμα: «Διώξεις σε βάρος των Κομμουνιστικών - Εργατικών Κομμάτων, των σοσιαλιστικών ιδεών και συμβόλων και παραγόντων του εργατικού κινήματος στην ΕΕ και στις υπό διεύρυνση χώρες».

Σήμερα σε μια σειρά από τις υπό διεύρυνση χώρες εμφανίζονται σοβαρά αντιδημοκρατικά νομοθετικά και δικαστικά μέσα σε βάρος των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Ετσι, σε Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Τουρκία η νομοθεσία απαγορεύει τη δράση των ΚΚ. Στην Πολωνία το απαράδεκτο άρθρο 13 ταυτίζει τον κομμουνισμό με το φασισμό. Στην Ουγγαρία απαγορεύεται η χρησιμοποίηση των σοσιαλιστικών συμβόλων. Στη Σλοβακία δικάζεται πρώην στέλεχος του ΚΚ, ενώ υπήρξε και προσπάθεια απαγόρευσης του Κόμματος.

Αντίστοιχες διώξεις έγιναν στη Γερμανία και στη Βουλγαρία, ενώ υπήρξαν προσπάθειες να γίνουν και σε άλλες χώρες όπως στην Τσεχία, όπου εξακολουθεί να ισχύει ο νόμος «περί κάθαρσης» του κρατικού μηχανισμού.

Σκοπός της ημερίδας είναι να προβληθεί για άλλη μια φορά το ζήτημα των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων που ισχύει σε βάρος Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, πολιτική που ακολουθείται για τη διατήρηση ενός έντονου αντικομμουνιστικού κλίματος στην Ευρώπη, τη συρρίκνωση της επιρροής τους και τη σοβαρή εμπόδιση της δράσης τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ