Σάββατο 28 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΓΕΙΑ
Υποχρέωση του κράτους οι δωρεάν παροχές

Περιοδεία του Π. Κοσιώνη στο νοσοκομείο του Αιγίου

«Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα του κάθε ανθρώπου και το κράτος έχει την αποκλειστική υποχρέωση να την εξασφαλίσει ισότιμα και δωρεάν σε όλους».

Τα παραπάνω τόνισε χθες ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, στους εργαζόμενους του νοσοκομείου του Αιγίου, όπου περιόδευσε επικεφαλής κλιμακίου της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, στα πλαίσια της εξόρμησης του Κόμματος σε μια σειρά ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς, όπως η Υγεία.

Σε συζήτηση που είχε με το σωματείο των εργαζομένων, νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς του νοσοκομείου, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των χρηστών υγείας, η οποία πριμοδοτεί, έμμεσα και άμεσα, την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας.

Στο νοσοκομείο του Αιγίου, για παράδειγμα, ενώ ο οργανισμός προβλέπει ανάπτυξη 120 κλινών λειτουργούν μόνο 80, με αποτέλεσμα μια σειρά ελλείψεις να επιβαρύνουν το λαό της περιοχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η λειτουργία ιδιωτικής Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη Ροδοδάφνη (απόσταση δύο περίπου χιλιομέτρων από το νοσοκομείο), καθώς το νοσοκομείο δε διαθέτει αντίστοιχη μονάδα, καίτοι αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Ετσι, πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να μεταβαίνουν μέχρι και την Αθήνα, προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση.

Παράλληλα, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό κατήγγειλε στον Π. Κοσιώνη προσπάθεια επίθεσης σε βάρος του νοσοκομείου, με αφορμή το θάνατο ενός ασθενούς πριν δώδεκα χρόνια. Μια προσπάθεια - όπως εκτιμούν οι ίδιοι - στην οποία επιχειρείται συνολικά η απαξίωση του δημόσιου νοσοκομείου και ειδικά σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο του Αιγίου, η μεταφορά του στο Ρίο ή ακόμα και το κλείσιμό του, τη στιγμή που στα Συχαινά της Πάτρας, για παράδειγμα, το επόμενο διάστημα ανοίγει ιδιωτικό νοσοκομείο δυναμικότητας 450 κλινών. Και, μάλιστα, με διευθύνοντα σύμβουλο πρώην πρόεδρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου και κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Πιστεύουμε - υπογράμμισε ο βουλευτής - ότι η κυβέρνηση με την πολιτική επιλογή που έχει κάνει για τη δημόσια υγεία έχει βάλει όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία, αλλά και όλο το λαό στην αντίπερα όχθη. Ηδη, και με νέο νομοσχέδιο - "σκούπα" για την Υγεία που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει ένα ακόμη καίριο χτύπημα στη δημόσια υγεία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ