Σάββατο 28 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΙΚΑΙΑ
Κάλεσμα για ταξική συσπείρωση

Ανακοίνωση της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας - Συνεργαζόμενοι» προς τους συμβασιούχους

Κάλεσμα συσπείρωσης γύρω από τις ταξικές δυνάμεις, απευθύνει στους συμβασιούχους του Δήμου Νίκαιας, η αγωνιστική παράταξη της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας -Συνεργαζόμενοι», που μετέχει στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Παράλληλα, καταγγέλλει την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας, γιατί εμπαίζει τους εργαζόμενους, πατώντας στην αγωνία τους για το δικαίωμα στη δουλιά και την αμοιβή τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

«Οι μάσκες πέσανε», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη και τονίζει: «Αυτοί που για οκτώ χρόνια στήριζαν τις επιλογές της κυβέρνησης και του εκλεκτού της, κ. Τράπαλη. Αυτοί, οι οποίοι, στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, χειροκροτούσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τις μορφές ομηρίας των εργαζομένων που ανακοίνωσε, ξαφνικά ανακάλυψαν ότι οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα.

Αυτοί που χρόνια ταλαιπώρησαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των συμβασιούχων, εκμεταλλευόμενοι την ανεργία τους, με προσλήψεις τριτοκοσμικού χαρακτήρα (π.χ. Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης), εξακολουθούν και σήμερα να κάνουν το ίδιο. Αυτοί που επί οχτώ χρόνια με την αλαζονεία της εξουσίας απείχαν από μικρούς και μεγάλους αγώνες για τη λύση των προβλημάτων μας, σήμερα λένε μεγάλα λόγια, τα οποία αρκετές φορές είναι δυσανάλογα με τις πράξεις τους».

Είναι δυνατόν, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, να τους πιστέψει πια κανείς, ύστερα από το ξεπούλημα της κινητοποίησης που οι ίδιοι πρότειναν και αποφασίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ του Σωματείου;

«Ενώ αποφασίστηκε, τονίζεται στην ανακοίνωση, κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών και ανακοινώθηκε, μετά από δυο ώρες, το πήρανε πίσω (προφανώς μετά από παρέμβαση των κομματικών τους οργάνων), βλέποντας την έμπρακτη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής, που καλούσε τους εργαζομένους από κοινού να απαιτήσουν, από τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, αυτά που δικαιούνται».

Και η ανακοίνωση της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας», απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, τους καλεί: «Μη δέχεστε να γίνεστε παιχνίδι στα χέρια των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο Δήμο Νίκαιας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρώτη η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα»(2009-11-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2007-06-30 00:00:00.0)
Κάλεσμα για κοινό αγώνα Δήμου - εργαζομένων - κατοίκων(2006-12-02 00:00:00.0)
Ενισχύθηκε η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα»(2003-11-07 00:00:00.0)
Νίκη των ταξικών δυνάμεων(2001-06-30 00:00:00.0)
Το Σάββατο η παναθηναϊκή σύσκεψη(1998-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ