Σάββατο 28 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Αντίπαλος η ανάλγητη κυβερνητική πολιτική

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Περιστερίου αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και βρίσκονται αντιμέτωποι με την ίδια ανάλγητη πολιτική που ασκείται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις κατά καιρούς διοικήσεις του δήμου, σημειώνει η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα με ανακοίνωσή της προς τους 181 εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου που προσλήφθηκαν μέσω των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης (ΤΣΑ) και οι οποίοι για τρεις μήνες τώρα είναι απλήρωτοι.

Παράλληλα, προτείνει να καταρτιστεί πλαίσιο αιτημάτων για άμεση χρηματοδότηση του δήμου από το υπουργείο Εσωτερικών βάσει αυτών που οφείλει από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, προκήρυξη διαγωνισμού για πρόσληψη μονίμου προσωπικού με μοριοδότηση σύμφωνα με τον Ν. 3051/2002 για κάλυψη των κενών που ξεπερνούν τις 300 οργανικές θέσεις και άμεση καταβολή των οφειλομένων στους εργαζόμενους των ΤΣΑ.

Οπως σημειώνει η Εργατοϋπαλληλική Ενότητα, «η μη καταβολή των δεδουλευμένων στα ΤΣΑ έχει ως αφετηρία την κατάργηση της σταθερής και μόνιμης εργασίας και ταυτίζεται με τα προβλήματα όλων των εργαζομένων στην ΤΑ για την προώθηση της μερικής εργασίας, μερικής ασφάλισης, μερικής ζωής». Και συμπληρώνει: «Αρα, μια απόφαση για συμπαράσταση καταβολής δεδουλευμένων και μάλιστα με προσυνεννοημένη συνάντηση δημάρχου και υπουργού Εσωτερικών όχι μόνο δε δίνει διέξοδο στο πρόβλημα, αλλά διαιωνίζει την ανασφάλεια εργαζομένων με ημερομηνία λήξης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ