Τετάρτη 25 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Μάχη για ζωή με αξιοπρέπεια

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι

Για πραγματικές αυξήσεις, για ζωή με αξιοπρέπεια, για δουλιά πέντε μέρες τη βδομάδα, εφτά ώρες τη μέρα, δίνουν τη μάχη οι εργαζόμενοι στο Ολυμπιακό Χωριό, οι οποίοι σήμερα, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη 26 Ιούνη, προχωρούν σε 48ωρη απεργία, με απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε μετά από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Ολυμπιακό Χωριό.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαχητικά μέρος στην απεργία και την περιφρούρησή της, «δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω - σημειώνεται - από τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας και απαιτούμε από τους εργοδότες και την κυβέρνηση την εφαρμογή των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας. Δεν υποκύπτουμε στις απειλές, τους εκβιασμούς και τις συκοφαντίες ορισμένων εργοδοτών».

Το Συνδικάτο καλεί επίσης τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν το συνδικάτο και όλοι μαζί ενωμένοι να δώσουν τη μάχη για: εφαρμογή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Να δοθούν αναδρομικά όλα τα χρήματα που παράνομα παρακρατήθηκαν. Να σταματήσει το πετσόκομμα των ενσήμων και να αποκατασταθούν αυτά που κατάκλεψαν οι εργοδότες. Να ασφαλιστούν όλες οι ώρες υπερωρίας, καθώς και τα Σαββατοκύριακα που μέχρι τώρα έχουν δουλέψει. Να δοθούν τα μεροκάματα των επίσημων αργιών που παράνομα παρακρατούν οι εργοδότες. Ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς για την προστασία της ζωής, πόσιμο νερό σε όλα τα σημεία του εργοταξίου. Να δοθούν συμβάσεις εργασίας στους αλλοδαπούς εργαζόμενους για ανανέωση των απαραίτητων εγγράφων.

Σε ό,τι αφορά τις ΣΣΕ οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις στα μεροκάματα για το 2003, 6 ευρώ. Κατώτατο καθαρό ημερομίσθιο εργάτη 41 ευρώ, κατώτατο καθαρό ημερομίσθιο βοηθού 47 ευρώ και κατώτατο καθαρό ημερομίσθιο τεχνίτη 52 ευρώ. Παλεύουν για πενθήμερο Δευτέρα - Παρασκευή, 6ωρο για τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα και 7ωρο για όλους τους εργαζόμενους.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει την κυβέρνηση, η οποία, όπως σημειώνει, «δεν παίρνει κανένα μέτρο για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και αφήνει τους εργοδότες να δρουν ασύδοτοι, καταπατώντας τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εργάτες, υπαλλήλους, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, φοιτητές που παλεύουν για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής πολιτικής, που μας οδηγεί στη μιζέρια και την εξαθλίωση, για μια άλλη πολιτική προς όφελος της εργατικής τάξης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπέγραψε κλαδική Σύμβαση με ουσιαστικές αυξήσεις(2022-04-29 00:00:00.0)
Διεκδικεί μέτρα στήριξης των ανέργων(2016-10-22 00:00:00.0)
Να μετρήσουμε βήματα στη συσπείρωση των οικοδόμων στο Συνδικάτο(2014-08-03 00:00:00.0)
Ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας(2002-07-27 00:00:00.0)
Αντίσταση στο ξεπούλημα δικαιωμάτων!(2000-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ