Τετάρτη 25 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Τα βρόντηξαν οι μισοί, οι υπόλοιποι απλήρωτοι τρεις μήνες

Στο δρόμο βγήκαν ξανά οι εργαζόμενοι στον Ομιλο Αυγερινοπούλου, οι οποίοι χτες το απόγευμα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και πορεία στη Βουλή, όπου και επέδωσαν το ψήφισμά τους, απαιτώντας να παρθούν μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα που κινδυνεύουν άμεσα.

Οι εργαζόμενοι στον Ομιλο Αυγερινόπουλου είναι τρεις μήνες απλήρωτοι, παρά τις γραπτές «διαβεβαιώσεις» του υποψήφιου αγοραστή του Ομίλου κ. Κεχαγιά ότι σταδιακά και μέχρι τέλος του Ιούνη θα τους είχε εξοφλήσει. Η κατάσταση στον Ομιλο χειροτερεύει ενώ πολλά από τα κέντρα αισθητικής του Ομίλου, «Beauty and diet», υπολειτουργούν. Μάλιστα, από τους 1.600 συνολικά εργαζόμενους που απασχολούνταν στον όμιλο, οι μισοί έχουν ήδη εγκαταλείψει και φύγει!

Στο μεταξύ, σήμερα στις 1.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ του υφυπουργού Λ. Τζιόλα, της κ. Αυγερινοπούλου, του υποψήφιου αγοραστή κ. Κεχαγιά και της ΓΣΕΕ.

Να υπενθυμιστεί ωστόσο ότι στην τελευταία συνάντηση των εργαζομένων με τον Λ. Τζιόλα, ο δεύτερος τους είπε ότι οι δεσμεύσεις μεταξύ επιχείρησης και εργαζομένων «πρέπει να τηρηθούν σε ένα νέο, ήπιο, επιχειρησιακό κλίμα συνεργασίας και εξασφάλισης των προοπτικών εργασίας». Ουσιαστικά, ο υφυπουργός κάλεσε τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε «εργασιακή ειρήνη», να σταματήσουν τις όποιες κινητοποιήσεις τους και να υποταχθούν στις επιλογές του εργοδότη, μήπως και διασφαλίσουν τα χρήματα και τη δουλιά τους!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετέωρα δεδουλευμένα και εργασία(2003-06-19 00:00:00.0)
Το νέο αφεντικό ζητά προκαταβολικά υποταγή(2003-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ