Τρίτη 10 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
«Εχουμε χρυσάφι και πεινάμε... »

Με τους απεργούς πείνας που παραμένουν στις στοές συναντήθηκε χτες αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ

Motion Team

«Τα προβλήματα της εργατικής τάξης είναι κοινά και μόνο με τον ενωμένο αγώνα όλων μπορούν να αντιμετωπιστούν. Αλλη λύση δεν υπάρχει. Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στον αγώνα σας και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης στον αγώνα που διεξάγεται για το δικαίωμά σας στην εργασία και στη ζωή».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Θ. Κυριακίδης, από μέρους της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ, που επισκέφθηκε χθες το απόγευμα τους μεταλλωρύχους απεργούς πείνας στο Στρατώνι Χαλκιδικής. Και ξεκαθάρισε πως ο ορυκτός πλούτος της Χαλκιδικής, της χώρας ολόκληρης, ανήκει στο λαό, στην εργατική τάξη και κανένας ιδιώτης δεν έχει το δικαίωμα να τον εκμεταλλεύεται για να πλουτίζει και να καταδικάζει στη φτώχεια το λαό και τους εργαζόμενους.

«Είμαστε αποφασισμένοι για όλα, παιδιά, και θέλουμε τη βοήθειά σας», δήλωσαν οι απεργοί μεταλλωρύχοι στο κλιμάκιο συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΑΛΚΑΝ που τους επισκέφθηκαν. Αντιπροσωπεία των απεργών πείνας βγήκαν στην είσοδο της στοάς, έσφιξαν τα χέρια τους και με φωνή γεμάτη συγκίνηση και αποφασιστικότητα δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη και την απεργία πείνας μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

«Θα κατέβουμε από εδώ χιλιάδες κόσμος στη Σύνοδο Κορυφής να δώσουμε την απάντησή μας στους πολιτικούς που έχουν ξεπουλήσει τον πλούτο της χώρας μας και μας έχουν καταδικάσει στην ανεργία και στη φτώχεια», φώναζαν πίσω από τη σιδερένια πόρτα.

Ο Θ. Μητρούδας, πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΒΑΛΚΑΝ, επέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης και πρόσφερε 100 ευρώ ως συμβολική οικονομική ενίσχυση στους απεργούς. Η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΕΠ πρόσφερε ποσότητα αναψυκτικών που οι μεταλλωρύχοι δήλωσαν ότι θα τα χρησιμοποιήσουν στη συναυλία που ετοίμαζαν χθες βράδυ.

«Εδώ είμαστε η ξεχασμένη Χαλκιδική», τόνισε ο Β. Μοσχόπουλος, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου των μεταλλωρύχων. «Εδώ παντρεύουμε τη χλιδή με τον πόνο. Η χλιδή επικρατεί στο θέρετρο της Νότιας Χαλκιδικής, εδώ στη γη των μεταλλείων ο πόνος είναι χωμένος στις σκοτεινές γαλαρίες», πρόσθεσε.

«Εχουμε χρυσάφι και πεινάμε. Εχουμε μεγάλο πλούτο, αλλά τον έχουν ξεπουλήσει. Αυτοί εκεί που παίρνουν τις αποφάσεις έχουν χάσει την επαφή με τον κόσμο, τους έχει ζαλίσει η αλαζονεία της εξουσίας», συμπληρώνει ο Κ. Σαμαράς, αντιπρόεδρος του Σωματείου.

Πριν αποχωριστούν από τους συναδέλφους τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης και να πάρουν ξανά το δρόμο για τη σκοτεινή γαλαρία, σηκώνουν τις γροθιές τους, σφίγγουν τα χέρια και βροντοφωνάζουν μαζί με τους συνδικαλιστές: «Η εργατιά παλεύει και θα νικήσει», «Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ