Τρίτη 10 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Με μπαλώματα απαντάει στα προβλήματα η κυβέρνηση

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκου

Με μπαλώματα και προσωρινές λύσεις προσπαθεί η κυβέρνηση να λύσει τα χρόνια και οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου Κέρκυρας, αντί να προχωρήσει στη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό και να επιταχύνει την αποπεράτωση των έργων που γίνονται.

Το θέμα των προβλημάτων του εν λόγω νοσοκομείου έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος και ο αρμόδιος υφυπουργός Ε. Νασιώκας στην απάντησή του ανακοίνωσε μέτρα που κάθε άλλο παρά λύνουν τα προβλήματα. Συγκεκριμένα, για την καθυστέρηση των έργων στο νοσοκομείο ισχυρίστηκε ότι δε λείπει η αναγκαία χρηματοδότηση, αλλά φταίει ο εργολάβος που ανέλαβε τα έργα και ο οποίος θα αποβληθεί για να αναλάβει νέα εταιρία. Οσο δε για το προσωπικό και τις μεγάλες ελλείψεις που σημειώνονται, είπε ότι εκκρεμούν 13 προσλήψεις από το ΑΣΕΠ, ενώ θα προσληφθούν 49 άτομα ως 18μηνίτες και 50 ως εποχικό προσωπικό, κάτι όμως που δε λύνει το πρόβλημα, αφού αυτές οι κατηγορίες προσωπικού στερούνται της απαραίτητης εμπειρίας.

Ο Α. Σκυλλάκος παρατήρησε ότι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο έχουν προχωρήσει σε στάσεις εργασίας, με αίτημα την ουσιαστική στελέχωση του νοσοκομείου και τόνισε ότι οι λύσεις που δίνει το υπουργείο δεν ικανοποιούν το αίτημα. Δε λύνεται, είπε, το πρόβλημα με τους εποχικούς που δεν έχουν την απαραίτητη πείρα και μεταφέροντας την πραγματική εικόνα που επικρατεί στο νοσοκομείο, είπε ότι στα χειρουργεία υπάρχει μία μόνο νοσοκόμα και στα έκτακτα περιστατικά μία μόνο νοσηλεύτρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ