Τρίτη 10 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ
Τα φορτώνουν στους κατοίκους της περιοχής

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής και όσοι συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αγώνα του για να μην κατασκευαστεί η μονάδα μεταλλουργίας χρυσού, είναι κατά τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών οι υπεύθυνοι για το κλείσιμο της TVX. Παραγνωρίζοντας τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που εκχώρησε ακόμα μία μονάδα ορυκτού πλούτου της χώρας στους Καναδούς που στη συνέχεια αποδείχτηκαν... αεριτζήδες, ξεχνώντας τον ξυλοδαρμό και τις φυλακίσεις των κατοίκων της περιοχής για να κερδοσκοπήσουν οι «χρυσοί επενδυτές», ο Ν. Χριστοδουλάκης, προκάλεσε χτες το κοινό αίσθημα προβαίνοντας σε μια εμπαθή δήλωση.

Σε ερώτηση για τις διεργασίες προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία των μεταλλείων στο Στρατώνι, στα οποία η TVX κήρυξε πτώχευση, απάντησε: «Καταβάλλεται μια προσπάθεια έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις και πιστεύω πως αυτό αποτελεί ένα παράδειγμα πως πολλές φορές αυτοί οι οποίοι μάχονται με ιδιαίτερη εχθρότητα τις επενδυτικές πρωτοβουλίες και την επιχειρηματικότητα τυχαίνει καμιά φορά να είναι και οι ίδιοι, οι οποίοι παίζουν στα ζάρια της μικροπολιτικής σκοπιμότητας τις θέσεις απασχόλησης και τις προοπτικές των εργαζομένων»!

Η δήλωση αυτή έγινε αμέσως μετά από τη συνάντησή του με το προεδρείο του ΣΕΒ του οποίου είναι γνωστές οι απόψεις περί καταστολής των τοπικών αντιδράσεων. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπολους σημείωσε για το θέμα ότι «είναι ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα. Είμαστε σε συνεργασία και με την κυβέρνηση και θα τη βοηθήσουμε και σ' αυτό».

Χτες επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος, αυτός που μαζί με τα άλλα κυβερνητικά στελέχη από χρόνια διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους για την ορθότητα των επιλογών τους, συνέστησε ...ψυχραιμία στους απεργούς, σημειώνοντας ότι αυτή η βδομάδα είναι κρίσιμη για την επίλυση του ζητήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ