Τρίτη 6 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Παρελαύνουν» στελέχη των Ταλιμπάν

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Στην εκτίμηση ότι οι Ταλιμπάν και η «Αλ Κάιντα» «ανασυντάσσονται» προέβαιναν το Σαββατοκύριακο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες - και λες και ήθελε να τους «δικαιώσει», ο πρώην κυβερνήτης της Κανταχάρ και Ταλίμπ ηγέτης, ο Μουλάς Χασάν Ρεχμανί, δήλωσε χτες ακριβώς αυτό.

Ο Πολ Αντερσον του BBC από την Καμπούλ μετέδιδε χτες ότι ο Ρεχμανί«αναδύθηκε από την κρυψώνα του» για να υποσχεθεί ότι ο τζιχάντ, ο ιερός πόλεμος κατά των Αμερικανών και των συμμάχων τους, συνεχίζεται.

Ο πρώην κυβερνήτης της Κανταχάρ, του προπυργίου και ιδεολογικού λίκνου των Ταλιμπάν, μίλησε στο πρακτορείο «Ρόιτερ» κάνοντας χρήση δορυφορικού τηλεφώνου. Ο πόλεμος, είπε, θα συνεχιστεί κατά των «κατακτητών» του Αφγανιστάν και του «υπαλλήλου τους»Χαμίντ Καρζάι.

Οι Αμερικανοί θεωρούν τον Ρεχμανί έμπιστο και στενό σύμβουλο του Μουλά Ομάρ, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος, αλλά και συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους Ταλιμπάν και την «Αλ Κάιντα».

Ο Μουλάς Νταντουλάχ, πρώην στρατιωτικός διοικητής μονάδων των Ταλιμπάν, και άλλα στελέχη του έκπτωτου καθεστώτος τους έχουν απευθύνει και άλλα τέτοια μηνύματα τις τελευταίες βδομάδες. Ο αμερικανικός στρατός αλλά και μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι τα «απομεινάρια» των Ταλιμπάν και της «Αλ Κάιντα» αναδιατάσσονται με στόχο να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον στόχων των ΗΠΑ στην περιοχή και διεθνώς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ