Τρίτη 6 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣτΕ
Μόνο κατοικίες στην Ιερά Οδό

Μόνο κατοικίες μπορούν να ανεγερθούν στα οικόπεδα που βρίσκονται επί της Ιεράς Οδού και της οδού Αγησιλάου στην περιοχή του Μεταξουργείου, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Συγκεκριμένα, στο Ε` Τμήμα του ΣτΕ κατατέθηκε για έγκριση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ), με το οποίο προβλέπονταν η τροποποίηση των χρήσεων γης και οι περιορισμοί δόμησης του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας, για τρία οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται μεταξύ των οδών Πειραιώς, Θερμοπυλών, Αγησιλάου και Ιεράς Οδού.

Στην απόφασή του το ανώτατο δικαστήριο, αφού έλαβε υπόψη μια σειρά ζητήματα, όπως την προστασία των αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων, το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας κλπ., έκρινε μεν νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, αλλά επισημαίνει ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί ρητά στο ΠΔ πως ισχύει το καθεστώς αμιγούς κατοικίας για τα οικόπεδα που έχουν πρόσωπο επί της Ιεράς Οδού και της οδού Αγησιλάου.

Τέλος, το ΣτΕ έκρινε ότι θα πρέπει να απαλειφθεί μια παράγραφος του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, που μοιάζει μάλλον με φωτογραφική, και αναιρούσε το σκοπό των προτεινόμενων ρυθμίσεων. Η διάταξη αυτή προέβλεπε ότι μπορούν να εκδίδονται οικοδομικές άδειες με το παλαιό νομοθετικό καθεστώς, στην περίπτωση που είχαν υποβληθεί στην Πολεοδομία αιτήσεις για έκδοση αδειών πριν τις 16/5/2001, ημερομηνία εφαρμογής της υπουργικής απόφασης που αναστέλλει την έκδοση αδειών για τη συγκεκριμένη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ