Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Εμφανίστηκε «Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο»

ΚΑΪΡΟ.--

Την εμφάνισή της στα αραβικά ΜΜΕ έκανε, με ανακοινώσεις, μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Εθνικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση του Ιράκ». Υπό τον τίτλο «Η επίθεση τελειώνει, η απελευθέρωση αρχίζει», η οργάνωση εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στον «κλέφτη της Βαγδάτης, Αχμάντ Τσαλαμπί», τον οποίο πριμοδοτεί η Ουάσιγκτον και σε όλους τους επίδοξους συνεργάτες των ΗΠΑ. «Οι Ιρακινοί δε θα ανεχτούν τα εδάφη τους να μοιραστούν ανάμεσα σε δολοφόνους και σε εισβολείς».

Το Μέτωπο «είναι αποφασισμένο να απελευθερώσει το Ιράκ και να διώξει τις δυνάμεις κατοχής. Ο ιρακινός λαός θα πρέπει να θυμηθεί ότι αυτό που συμβαίνει στη χώρα του είναι ανάλογο με ό,τι γίνεται στην Παλαιστίνη». Ο Τζέι Γκάρνερ χαρακτηρίζεται «σιωνιστής και ανεπιθύμητος» μετά και από τις δηλώσεις του πλήρους υποστήριξης προς το Ισραήλ. «Το Ιράκ μπορεί να έχασε τον πόλεμο, αλλά δε θα παραδοθεί ποτέ, καλύτερα να πεθάνει».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Ελ Αμίρ αλ Ρακαμπί, γνωστό Ιρακινό αντικαθεστωτικό που δε συμμετείχε σε επαφές με τις ΗΠΑ, η οργάνωση δημιουργήθηκε αμέσως μετά την πτώση της Βαγδάτης και μετέχουν σε αυτήν μετριοπαθείς ισλαμιστές αλλά και μαχητές αριστερών και εθνικών τάσεων, ενώ γίνονται προσπάθειες να συμμετάσχουν πρώην μέλη των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων τα οποία διαφωνούσαν με το καθεστώς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ