Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η βάση της Σούδας: μια ακόμη σελίδα ντροπής

Αφιερωμένο στα 36 χρόνια από τη χούντα και στα 34 από την ίδρυση της βάσης

Η ιστοσελίδα της βάσης της Σούδας
Η ιστοσελίδα της βάσης της Σούδας
«Καλωσήρθατε στην πιο ανατολική βάση υποστήριξης στη Μεσόγειο» και... βέβαια μπαίνετε με δική σας ευθύνη.

Η προειδοποίηση καθαρή και αναμενόμενη: εφαρμόζεται software που «καταγράφει» την κίνηση, έτσι βρε αδερφέ για ασφάλεια και για κάθε ενδεχόμενο.

Μιλάμε για την ιστοσελίδα της αμερικάνικης βάσης στη Σούδα, την ηλεκτρονική μορφή της σελίδας της ντροπής για τη χώρα μας, που φέρει το όνομα «Βάση της Σούδας».

Μια μικρή επίσκεψη στο www.souda.navy.mil/θα σας θυμίσει ότι η Σούδα ξεκίνησε στις 28 Μάη 1969: 2 χρόνια μετά τη ΝΑΤΟκίνητη χούντα, λίγο μετά που «καθάρισε» ο πρώτος γύρος στη Μέση Ανατολή και λίγο πριν «καθαρίσει» και το θέμα της Κύπρου θα σας θυμίσουμε εμείς.

Φαρδιά - πλατιά μπροστά σας το έμβλημα της «Ομάδας της Σούδας» με τις διασταυρούμενες σημαίες των ΗΠΑ και της χώρας μας πάνω σε κακέκτυπα κιόνων: για την περίπτωση που ξεχάσουμε με τι «υλικά» θέλησαν να οικοδομήσουν τους «νέους Παρθενώνες» οι ιμπεριαλιστές και η ντόπια αντίδραση στη χώρα μας.

«Κάτω από τους δύο κίονες», συνεχίζει το αγγλικό κείμενο, «το αρχαιοελληνικό σύμβολο-κλειδί για τη θάλασσα αντιπροσωπεύει την αποστολή υποστήριξης προς τον 6ο Αμερικάνικο Στόλο του οποίου τα πλοία και οι ναύτες επισκέπτονται τον Κόλπο της Σούδας πιο τακτικά τώρα παρά σε οποιαδήποτε περίοδο στην ιστορία».. Μάλιστα. Είναι μια ακόμη ανάγνωση της κυβερνητικής εκδοχής της «μη εμπλοκής» της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα σχέδια στην περιοχή.

Το μπλε και το άσπρο που συμβολίζουν τη σημαία του «έθνος - οικοδεσπότη στου οποίου την κυρίαρχη γη έχουμε το προνόμιο να βρισκόμαστε» (!) σε μια βάση που βρίσκεται στην «προωθημένη θέση - κλειδί του Κόλπου της Σούδας διασκελίζοντας κάθε σύγχρονο άξονα απειλής στα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και του Περσικού Κόλπου»

Περί τίνος πρόκειται; Μια... μικρή αγγελία επαγγελματικών ευκαιριών για τους μισθοφόρους της νέας τάξης, όπου εκτίθενται με λεπτομέρειες τα πάντα, από τα καταστήματα της βάσης, τον «καλό και ευχάριστο καιρό» της Κρήτης, με ειδική σύνδεση στο τμήμα «Ηθικού, Πρόνοιας και Αναψυχής» του 6ου στόλου. Εργασία και ευχάριστες διακοπές στην Κρήτη σε τιμές λογικές και αν για τους Ράμπο του 6ου στόλου το υπηρεσιακό κούρεμα (κόστος 6 δολ.) δεν αρκεί, μη σκάτε κάντε κάτι πιο μοντέρνο όπως ένα καλό βαψιματάκι με μόνο 35-40 δολάρια σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που εκτίθεται..

Ολα τάχει η σφαιρική και πλήρης έκθεση της ιστοσελίδας της Βάσης της Σούδας όλα πλην ενός. ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ αναφορά στους «ιθαγενείς» Κρητικούς κατοίκους αυτού του «όμορφου και ιστορικού νησιού της Κρήτης».

Οι Κρητικοί δεν είναι «in», ίσως γιατί εξαιτίας τους και μαζί με όλο τον ελληνικό λαό κάποια στιγμή οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ θα είναι «οut». Και αυτοί, και η βάση τους και η ιστοσελίδα τους.


Ν. Σ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βαθαίνει η εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια(2021-03-13 00:00:00.0)
«Σούδα, η αιχμή του δόρατός μας στην Ανατολική Μεσόγειο»(2019-10-22 00:00:00.0)
ΕΠΕΛΑΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ στη Σούδα(2003-03-04 00:00:00.0)
Αμερικανόθρεφτοι κράχτες(2002-03-14 00:00:00.0)
Ο 6ος Στόλος, ο Μπερνς...(2001-07-19 00:00:00.0)
Πικετοφορία κατά των "Ράμπο"(1999-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ