Τρίτη 4 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Τεράστια προβλήματα στη λίμνη Ζεφυρίου

Τα προβλήματα της περιοχής της λίμνης Ζεφυρίου, έκτασης 200 στρεμμάτων, η οποία είναι μια από τις πιο εγκαταλειμμένες της Αττικής, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη, με Ερώτησή τους στους υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ, Εθνικής Παιδείας και Υγείας - Πρόνοιας.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν, στη λίμνη Ζεφυρίου δεν υπάρχει αποχέτευση ή δίκτυο ύδρευσης, «με δρόμους χωμάτινους που μετατρέπονται σε λίμνες από τις βροχές, χωρίς πλατείες, πράσινο και άλλες υποδομές (όπως, π.χ., σχολείο, βρεφονηπιακό σταθμό, ΚΑΠΗ). «Τα προβλήματα αυτά», συνεχίζουν οι δύο βουλευτές, «οξύνθηκαν στο έπακρο γιατί η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με πρόσχημα ότι θα απαλλοτρίωνε όλη την έκταση για να την αναπλάσει, επί τέσσερα χρόνια δεν έκανε το παραμικρό έργο στην περιοχή».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς: «Αν θα εγκρίνουν μέσω της Περιφέρειας το σχετικό πρόγραμμα αστικής ανάπλασης που αφορά το Δήμο Ζεφυρίου. Αν και πότε θα πάρουν μέτρα για να υπάρξει σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων. Αν θα υπάρξει πρόγραμμα και οι αναγκαίοι πόροι για την κατασκευή των δρόμων της περιοχής, ξεκινώντας από τους βασικούς. Αν υπάρχει προγραμματισμός για να γίνει δημοτικό σχολείο και βρεφονηπιακός σταθμός». Τέλος, ρωτούν «τι άλλα μέτρα σκοπεύουν να πάρουν τα αρμόδια υπουργεία για την ανεργία και τις υποδομές της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ