Σάββατο 1 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Φιλειρηνικό μήνυμα

Ενα μεγάλο συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών, εργαζομένων, γονέων, εκπαιδευτικών, για ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση, που πήρε χαρακτήρα αντιπολεμικό, έγινε χτες το μεσημέρι στην Πάτρα.

«Να κλείσουν οι βάσεις οι ΝΑΤΟικές, μόρφωση και ειρήνη ζητούν οι μαθητές», «Θέλουμε γνώση όχι απόγνωση», ήταν μόνο μερικά από τα πανό που κρατούσαν οι νεολαίοι, ενώ τα συνθήματα στη μαχητική πορεία που ακολούθησε ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου Παιδείας και τον επαπειλούμενο πόλεμο σε βάρος του λαού του Ιράκ ήχησαν δυνατά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για σήμερα το πρωί στις 8 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου, απ' όπου θα αναχωρήσουν πούλμαν για το παλλαϊκό συλλαλητήριο της Αθήνας.

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση της ΕΛΜΕ Αχαΐας, που κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας χωρίς ουσιαστικά να συμμετάσχει, ενώ αρκετοί διευθυντές σχολείων, συνεπικουρούμενοι από ορισμένους εκπαιδευτικούς, απείλησαν έμμεσα ακόμα και άμεσα τους μαθητές πως η συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο θα έχει ως τίμημα την αποβολή τους.

Στο Αίγιο την πρωτοβουλία για το μαθητικό συλλαλητήριο πήρε το ΤΕΕ, οι μαθητές του οποίου με πορεία πέρασαν από όλα τα σχολεία της πόλης και όλοι μαζί κατέληξαν στον κόμβο στα Ψιλά Αλώνια, ενώ στην Κεφαλονιά μαθητές από όλα τα σχολεία του νησιού συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Εργατικό Κέντρο και πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους του νησιού.

Συλλαλητήρια έγιναν, επίσης, στην Καλαμάτα, όπου μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία 23ης Μάρτη και στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη τη Νομαρχία, ενώ οι μαθητές του Λυκείου της Μεγαλόπολης κατέλαβαν το σχολείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική του υπουργείου Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ