Σάββατο 1 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ
Σήμερα στα Προπύλαια για μόρφωση και ειρήνη

Στις 12.00 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αθήνα και την αμερικάνικη πρεσβεία

Για την υπόθεση της Παιδείας και της Ειρήνης διαδηλώνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τα Προπύλαια, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, γονείς για να υποδεχτούν αγωνιστικά, όπως τους αξίζει τους υπουργούς Παιδείας της ΕΕ στο παλαϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της Αθήνας. Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της ΕΕ και στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλεί απέναντι στην Παιδεία της ακριβοπληρωμένης αμάθειας και στην επίθεση των κυρίαρχων της αγοράς, να αντιπαρατάξουμε τον αγώνα για «Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για την Παιδεία και την κοινωνία των αναγκών και των οραμάτων μας» ταυτόχρονα καλεί να δυναμώσει η λαϊκή πάλη για την αποτροπή του επερχόμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Με αποφάσεις τους στο συλλαλητήριο συμμετέχουν 39 Φοιτητικοί και 9 Σπουδαστικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα.

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση κάλεσμά της υπογραμμίζει: «Οι αποφάσεις των υπουργών Παιδείας της ΕΕ θα γιγαντώσουν τις ανισότητες ανάμεσα στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και στα παιδιά της πλουτοκρατίας.

  • Θα βάλουν πιο πολλά εμπόδια για τα παιδιά των εργατών στη γνώση και στην επιστήμη
  • Θα ρίξουν στο μαύρο σκοτάδι της άγνοιας τη νεολαία
  • Θα χαρίσουν στο κεφάλαιο και στις πολυεθνικές επιχειρήσεις τα Προγράμματα Σπουδών των σχολείων και των σχολών για να ράβουν τον αυριανό εργαζόμενο στα μέτρα των κερδών τους».

Και συνεχίζει: «Εμείς οι νέοι εργαζόμενοι, που μπήκαμε στην παραγωγή τα τελευταία χρόνια, ήδη βιώνουμε τα αποτελέσματα των πολυδιαφημιζόμενων εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Καταλαβαίνουμε πλέον τι σημαίνει μισοκαταρτιζόμενος, ειδικευόμενος, φθηνός και περιπλανώμενος εργαζόμενος. Βλέπουμε τα όνειρα και τις ελπίδες μας κρεμασμένες στις μικρές αγγελίες και στις ελάχιστες προκηρύξεις θέσεων εργασίας, στα προγράμματα για τη δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ξέρουμε πόσα ξόδεψαν από τον ιδρώτα τους οι γονείς μας για να έχουμε στα χέρια μας τα απολυτήρια και τα πτυχία που προσφέρει αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτή η κατάσταση μας πεισμώνει. Για δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της εργαζόμενης τάξης. Για την Παιδεία των αναγκών και των οραμάτων μας».

Και καταλήγει: «Δεν εμπιστευόμαστε το μέλλον μας στην ΕΕ και στην ελληνική κυβέρνηση, που συμμετέχουν και προετοιμάζουν μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τον πόλεμο κατά του Ιράκ, που ζυγίζουν την ανθρώπινη ζωή με το πετρέλαιο και τα συμφέροντά τους.

Δεν προσκυνάμε τις αποφάσεις τους. Δε γονατίζουμε μπροστά στις επιλογές τους. Μαζί με το ΠΑΜΕ, μέσα από τα Σωματεία μας, συνεχίζουμε στο δρόμο του ταξικού αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ