Σάββατο 1 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε πολλές πόλεις η φλόγα του αγώνα

Με συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις κι άλλες εκδηλώσεις που έγιναν, χτες, στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας, εκφράστηκε η αντίθεση της νεολαίας και του λαού της περιοχής στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία υποβαθμίζει και ιδιωτικοποιεί και εμπορευματοποιεί τη Δημόσια Παιδεία.

Πολύ μεγάλο σε όγκο και συγκλονιστικό σε παλμό ήταν το συλλαλητήριο των μαθητών που έγινε το πρωί στο Βόλο - η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στη Νομαρχία - ενώ το απόγευμα σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, μίλησαν οι Απ. Μούσιος, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων, Θ. Βλαχάκης, φοιτητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Τ. Τριανταφυλλάκος, εκ μέρους της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.

Μαζικό σε όγκο και δυναμικό σε παλμό ήταν και το συλλαλητήριο, που έγινε στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, όπου έφτασαν με πορείες εκατοντάδες μαθητές. Στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν πάρα πολλοί μαζικοί φορείς του νομού μίλησαν ο Χρ. Τέγος, δήμαρχος Καρδίτσας, οι πρόεδροι της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών και εκπρόσωπος του Συντονιστικού Μαθητών.

Στη Λάρισα έγινε συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, όπου μίλησαν ο Β. Ζωγράφος, αναπληρωτής πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και ο Π. Παναγιωτίδης, μέλος του ΔΣ του ΕΚΛ.

Στα Τρίκαλα, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων του νομού μοίραζαν ενημερωτικό υλικό στις πλατείες και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ πολλοί μαθητές απείχαν από τα μαθήματα.

Χιλιάδες μαθητές και φοιτητές και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί ξεχύθηκαν στους δρόμους χτες το πρωί στα Γιάννενα, την Κέρκυρα, τη Λευκάδα και την Πρέβεζα, ενώ μαζικές συγκεντρώσεις έγιναν και σε Αρτα και Αγρίνιο. «Κυβέρνηση Σημίτη - Υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, πουλήστε κάνα πύραυλο να πάρουμε βιβλία», «Αμερική και Ευρώπη σκοτώνουν το λαό, οι μαθητές παλεύουν για δωρεάν σχολειό», «Εργάτες, αγρότες, μαθητές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές» ήταν αυτά που κυριάρχησαν.

Πανεκπαιδευτικός «ξεσηκωμός» σε όλους τους νομούς της Κρήτης. Ο λαός και η νεολαία της Κρήτης, πραγματοποιώντας συνολικά πέντε κινητοποιήσεις σε όλους τους νομούς (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Αγ. Νικόλαο, Ιεράπετρα, Χανιά), έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγώνα στους υπουργούς Παιδείας της ΕΕ που συνεδριάζουν στη χώρα μας για να πάρουν νέα μέτρα ενάντια σε ό,τι απομένει από τη Δημόσια Παιδεία.

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χτες και στη Λαμία από μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς στην πλατεία Πάρκου, ενώ το απόγευμα έγινε συγκέντρωση στην Αμφισσα με πρωτοβουλία της Επιτροπής «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και του Εργατικού Κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ