Σάββατο 1 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΝΕΩΝ ΑΠΟ: ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ
«Είμαστε κομμάτι ενός διεθνούς κινήματος»

Τη δική τους παρουσία στη χτεσινή πανεκπαιδευτική συγκέντρωση είχαν και νέοι από τη Νορβηγία, την Τουρκία και την Ιταλία, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, που προσκεκλημένοι της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, ταξίδεψαν στη χώρα μας για να διαδηλώσουν μαζί με τους Ελληνες φοιτητές και όλο το λαό, με αφορμή τη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας της ΕΕ.

Ο Βέγκαρντ Ααμοντ, είναι εκπρόσωπος της Ενωσης Νεολαίων Κομμουνιστών Νορβηγίας και είναι νέος εκπαιδευτικός. «Ηρθαμε εδώ», δήλωσε στο «Ρ», «γιατί μας προσκάλεσε η ΚΝΕ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που είχαν γίνει στην Κοπεγχάγη και θέλουμε να διατηρούμε τις διεθνείς μας επαφές γιατί είμαστε κομμάτι ενός διεθνούς κινήματος και θεωρούμε την ΚΝΕ ως το "στενότερο φίλο" μας στην Ευρώπη. Προσωπικά δουλεύω σε ένα δημοτικό σχολείο με παιδιά και έχω άμεση επαφή με τα θέματα της εκπαίδευσης. Μιλώντας για την προσωπική μου εμπειρία ως βοηθός δασκάλου στο σχολείο που δούλευα, πριν λίγο καιρό μου ανακοινώθηκε η απόλυσή μου, λόγω της μείωσης του προϋπολογισμού του σχολείου».

Η Τζιχάν Γιουνζέλ, φοιτήτρια και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP), μας είπε: «βρισκόμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε μαζί με τους Ελληνες τις αγωνιστικές μας διαθέσεις και την αλληλεγγύη μας. Προετοιμαζόμαστε για να συμμετέχουμε δυναμικά στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνη κι αυτό είναι ένας σταθμός πριν τη Θεσσαλονίκη.

Θεωρούμε αρκετά σημαντικό να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό γιατί οι χώρες μας βρίσκονται σε μια παρόμοια κατάσταση μέσα στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Η πάλη για τη νομιμοποίηση των αγώνων στη συνείδηση του κόσμου είναι για μας μονόδρομος».

Ο Στέφανο Καρλέσι, συνδικαλιστής φοιτητής από την Πίζα της Ιταλίας, (που συμμετείχε και στα πρόσφατα μπλόκα στα τρένα με όπλα του ΝΑΤΟ, στη γειτονική χώρα) δήλωσε: «είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε την κομμουνιστική, διεθνιστική αλληλεγγύη, γενικά την πάλη σε διεθνές επίπεδο. Η Ιταλία είναι μέσα στις ευρωπαϊκές χώρες που εφαρμόζουν το καινούριο σύστημα της Μπολόνια. Αντιμετωπίζουμε δηλαδή τα ίδια προβλήματα και προσπαθούμε κι εμείς με κινητοποιήσεις να αλλάξουμε την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά και ο Ρενάτο Καπούτο, φοιτητής από τη Ρώμη, πρόσθεσε, μιλώντας για το κλίμα που επικρατούσε στη συγκέντρωση: «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη δυνατότητα που έχει το Κομμουνιστικό Κόμμα να διοργανώνει τις κινητοποιήσεις».

Οι νέοι αυτοί βρίσκονται στη χώρα μας από προχτές και πρόκειται να δώσουν το «παρών» και στο σημερινό παλλαϊκό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ