Κυριακή 9 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εν συντομία

Τι λέτε, να κάνουμε μια ψαρόσουπα με μύδια, μπακαλιάρο και γαρίδες; Θα χρειαστούμε: Εναν φρέσκο μπακαλιάρο (600 γραμ.), δέκα μέτριες γαρίδες, 12 μύδια με το κέλυφός τους, ένα κλαράκι σέλινο, ένα μέτριο κρεμμύδι, δυο καρότα, μια ντομάτα, ένα γραμμάριο σαφράν, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το χυμό ενός ζουμερού λεμονιού και ένα φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλατος. Πάμε; Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε δυο λίτρα νερό (περίπου οκτώ ποτήρια του νερού), ρίχνετε το σέλινο, το κρεμμύδι, τα καρότα και την ντομάτα (όλα ολόκληρα). Αλατίζετε ελαφρά και τα βράζετε για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και με αυτά φτιάχνετε μια βραστή σαλάτα, η οποία είναι έτοιμη να σερβιριστεί. Μέσα στο ζωμό λαχανικών ρίχνουμε το σαφράν και στη συνέχεια τον μπακαλιάρο, μετά τις γαρίδες και τελευταία τα μύδια. Αφήνουμε να βράσουν ακόμα για πέντε λεπτά και τα βγάζουμε με την κουτάλα. Αφήνουμε το ζωμό να συνεχίσει το βράσιμο και να γίνει ελαφρώς πηκτός. Οσο βράζει, εμείς ξεκοκαλίζουμε το ψάρι, τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος από τα μύδια. Μόλις η σούπα πήξει αρκετά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη σερβίρουμε στα πιάτα βάζοντας σε κάθε πιάτο λίγο ψάρι, μύδια και γαρίδες. Αν θέλετε προσθέσετε κρέμα γάλατος και το αφήνετε να πάρει μια βράση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μικρές σελίδες (2006-01-22 00:00:00.0)
Εν συντομία (2005-11-06 00:00:00.0)
Εν συντομία (2005-06-05 00:00:00.0)
Μικρές σελίδες (2004-06-20 00:00:00.0)
Μικρές σελίδες (2004-02-15 00:00:00.0)
Σας αρέσουν οι σούπες; (2002-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ