Μισό κιλό μεγάλα μύδια, μια σκελίδα σκόρδο, μια καυτερή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, ένα κουτάλι της σούπας πελτέ ντομάτας, χυμός από ένα λεμόνι, δυο κουταλιές βούτυρο, δυο φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι, μισό κουταλάκι γλυκού πιπέρι και αλάτι. Ξεπλένουμε καλά τα μύδια και τα βάζουμε να αχνίσουν πέντε λεπτά περίπου. Θα προσθέσουμε την πιπεριά, το σκόρδο, τον πελτέ διαλυμένο σ' ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό και, φυσικά, το βούτυρο. Θα τα σιγοβράσουμε για επτά λεπτά. Επειτα βάζουμε έξι φλιτζάνια νερό, αλάτι και όταν βράσει ρίχνουμε το ρύζι. Το ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το ζωμό του. Κατεβάζουμε το πιλάφι από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνουμε για δέκα λεπτά έτσι, για να πιει όλο το νερό. Το σερβίρουμε και ρίχνουμε πολύ πιπέρι.