Κυριακή 16 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Κυριακή (16/2)
  • Νίκος Κυπουργός
    Νίκος Κυπουργός
    Ο Διονύσης Τσακνής συνεχίζει τις εμφανίσεις του (Παρασκευή - Κυριακή) στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο, δίπλα στο θέατρο «Περοκέ», τηλ. 210.5203.661), μαζί με τη Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και το φωνητικό σχήμα «ΣοΝάΜα». Κάθε Κυριακή (9μ.μ.) παρεμβαίνει με τραγούδια και χιούμορ το συγκρότημα «ETSI DE».
  • Οι «Δυνάμεις του Αιγαίου» συναντούν τον Νίκο Ξυδάκη και τη Σοφία Παπάζογλου, σήμερα (3μ.μ.) και αύριο (9μ.μ.), στις «Γραμμές» (Κωνσταντινουπόλεως 111, τηλ. 210.3414.350).
  • Ρεσιτάλ πιάνου του Παναγιώτη Γιαννακάκη πραγματοποιείται, στις 8.30μ.μ., στην αίθουσα Μητρόπουλου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Θα παρουσιάσει έργα Μπαχ, Σκριάμπιν, Σοστακόβιτς και Νικηφόρου Ρώτα.
  • Συνεχίζονται στον κινηματογράφο «Απόλλων filmcenter» οι «Κυριακάτικες συναντήσεις με το σινεμά της λογοτεχνίας». Στις 11.30πμ θα προβληθεί η ταινία του Κλοντ Σαμπρόλ, «Η τελετή» που βασίζεται στο βιβλίο της Ρουθ Ρέντελ, «Η ετυμηγορία». Στη συζήτηση θα πάρουν μέρος οι συγγραφείς: Λίλυ Εξαρχοπούλου, Θανάσης Χειμωνάς.
Δευτέρα (17/2)
  • Δύο ακόμα ξεχωριστές μελωδικές βραδιές θα προσφέρουν ο Βασίλης Λέκκας και ο Γιάννης Σπάθας, σήμερα και αύριο (10.30 μ.μ.), στο «Συρμό», παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Τρανταλίδη και Σπάθα.
  • Δημιουργίες των: Σ. Βασιλείου, Α. Βουρλούμη, Δ. Διαμαντόπουλου, Ν. Καραγάτση, Γ. Μανουσάκη, Γ. Μιγάδη, Γ. Μόραλη, Ε. Μπουλγουρά, Κ. Παπατριανταφυλλόπουλου, Ν. Στεφάνου, Γ. Τσαρούχη κ.ά. παρουσιάζονται στην έκθεση που εγκαινιάζεται (7.30μμ) στην «Γκαλερί της Ερσης» (Κλεομένους 4). Πρόκειται για την «Αθηναϊκή Σχολή», όρος που χρησιμοποιήθηκε από την Ελένη Βακαλό για μία ορισμένη τεχνοτροπία, η οποία καλλιεργήθηκε από τους δασκάλους της γενιάς του '30 και που από αυτούς παραδόθηκε στους νεότερους καλλιτέχνες μας.
  • Το μουσικό σχήμα «Sourreal»
    Το μουσικό σχήμα «Sourreal»
    Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών με τη συμπλήρωση των 350 χρόνων από τη γέννηση του Ιταλού συνθέτη Arcangelo Corelli, διοργανώνει συναυλία του συνόλου «Kollegium Musikum», στις 7μ.μ., στην αίθουσα «Διονύσιος Αρεοπαγίτης» (Σίνα 2 - 4, Αθήνα). Είσοδος είναι ελεύθερη.
  • Συναυλία της Μεικτής Χορωδίας - Μαντολινάτα του Συλλόγου Φαρακλάδων «Η Εύγερος» Κεφαλονιάς, στις 8μ.μ., στο Θέατρο Βρετάνια (Πανεπιστημίου 7).
Τρίτη (18/2)
  • Το μελωδικό «Κηποθέατρο» του Νίκου Κυπουργού ξεδιπλώνεται, σήμερα και αύριο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τους Μ. Φαραντούρη, Σ. Γιαννάτου, Λ. Καλημέρη, Χρ. Αηδονίδη, Αλκ. Ιωαννίδη κ.ά.
Τετάρτη (19/2)
  • Αγαπημένα κομμάτια των Χατζιδάκι, Λοΐζου, Σπανού και Αττίκ παρουσιάζει το συγκρότημα «Sourreal», κάθε Τετάρτη (10.30 μ.μ.), στο «Συρμό». Απαρτίζεται από τις Ελεάνα Ζεγκινόγλου (πιάνο) και Ιρις Λουκά (βιολί), μέλη μέχρι σήμερα της «Καμεράτα», καθώς και την Sue Walker (τσέλο).
Πέμπτη (20/2)
  • Στο «Συρμό» (10.30 μ.μ.), όπως κάθε Πέμπτη, εμφανίζεται το συγκρότημα «Μέθεξις». Με τη συμμετοχή της Βασιλικής Ρόρρη παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τα καλύτερα ελληνικά και ξένα ποπ, ροκ εν ρολ και λάτιν τραγούδια.
  • Παναγιώτης Καλαντζόπουλος - Ευανθία Ρεμπούτσικα
    Παναγιώτης Καλαντζόπουλος - Ευανθία Ρεμπούτσικα
    Εγκαινιάζεται (7μμ) στην γκαλερί «Ζυγός» (Νίκης 48), έκθεση έργων ζωγραφικής του Γιώργου Κούμουρου.
Παρασκευή (21/2)
  • Υπέροχες μελωδίες και τραγούδια τους παρουσιάζουν η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, από σήμερα (10.30μ.μ.), στο «Χάουζ οφ αρτ» (Σαχτούρη 4, Ψυρρή, τηλ. 210.3217.678). Τραγουδούν: Ανδρέας Καρακότας, Γιώτα Νέγκα, Αγγελος Παπαδημητρίου. Παραστάσεις, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, μέχρι 15/3.
  • Πάθος και ρυθμός από το συγκρότημα λάτιν «Απουριμάκ», τη Μαίρη Εσπερ από την Αίγυπτο και τη Μεξικάνα Μάρθα Μορελεόν, από σήμερα (μέχρι 9/3), στη μουσική σκηνή «Αθηνά» (Λ. Ποσειδώνος 3, Ν. Φάληρο, τηλ. 210.4813.605).
Σάββατο (22/2)
  • Νεανικοί μουσικοί πειραματισμοί, φρέσκοι ήχοι και φωνές, κάθε Σάββατο, στις 3 το μεσημέρι στο «Συρμό», στη σκηνή του οποίου φιλοξενούνται ερασιτέχνες και πρωτοεμφανιζόμενοι μουσικοί.

Ο πιανίστας Παναγιώτης Γιαννακάκης
Ο πιανίστας Παναγιώτης Γιαννακάκης

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ