Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
Δικαστικές κόντρες για την «πίτα»

Σε δικαστικό σίριαλ κινδυνεύει να μετατραπεί ο διαγωνισμός για την αισθητική ενοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του Αθλητικού Ολυμπιακού Κέντρου της Αθήνας (ΟΑΚΑ), στον οποίο συμμετείχαν επτά κοινοπραξίες, μέλη των οποίων είναι και εταιρίες ιδιοκτητών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Για το θέμα αυτό το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έχει εκδώσει πέντε αποφάσεις επί αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, που είχαν καταθέσει πέντε κοινοπραξίες, ζητώντας να διαταχθούν ασφαλιστικά μέτρα σχετικά με τη δεύτερη φάση της διαδικασίας του διαγωνισμού και με αντικείμενο την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου. Να σημειωθεί ότι το επίμαχο έργο περιλαμβάνεται στα Ολυμπιακά έργα.

Οπως προκύπτει από τις αποφάσεις του ΣτΕ στον εν λόγω διαγωνισμό καλώς συμμετείχε η εταιρία «Ακτωρ» της οικογένειας Μπόμπολα. Επίσης, στο διαγωνισμό μπορεί να «μπει» η κοινοπραξία «ΑΕΓΕΚ - Ευκλείδης- Παντετεχνική», ενώ κινδυνεύουν να μείνουν εκτός διαγωνισμού οι κοινοπραξίες «Μηχανική ΑΕ-Ellisdon Construction», «J και P ΑΒΑΞ Ανώνυμη Εταιρία Εργοληπτικών - Τουριστική - Εμπορική - Βιομηχανική Οικοδομικών Υλικών και Μηχανημάτων» και «Θεμελιοδομή ΑΕ - Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε. - Αθήνα ΑΕΤΒ και Τ.Ε».

Ειδικότερα, στην περίπτωση της εταιρίας του Μπόμπολα προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσε η «Μηχανική ΑΕ». Το δικαστήριο με την υπ' αριθμό απόφαση 35/2003 απέρριψε την αίτηση της προσφεύγουσας. Στην περίπτωση της εταιρίας «Ακτωρ» τίθεται και θέμα ασυμβίβαστου, καθώς συμμετείχαν μέλη της οικογένειας Μπόμπολα («Πήγασος Εκδοτική και Εκτυπωτική ΑΕ»). Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πιθανολογείται σοβαρή πλημμέλεια της σχετικής αιτιολογίας ως προς το αρμόδιο όργανο (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) που κατά το νόμο 3021/2002 ελέγχει το ασυμβίβαστο στο πρόσωπο των μετόχων και των μελών ΔΣ εργοληπτικών επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ