Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος για το πρόβλημα των πλημμυρών στην Αττική.

«Για άλλη μια φορά - αναφέρει ο βουλευτής - οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής (στον Ωρωπό, στο Χαλκούτσι, στον Κάλαμο, στα Νέα Παλάτια, στο Δήλεσι, στο Μαραθώνα, ακόμα και στο Αγκίστρι) κινδύνευσαν και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τα λασπόνερα των έντονων βροχοπτώσεων του Σαββατοκύριακου 25-26 Γενάρη 2003. Βίωσαν, έτσι, τα επίχειρα των πολιτικών που υλοποιούν οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις της χώρας μας: Κερδοσκοπία στη γη, αλόγιστη επέκταση των πόλεων, καταπατήσεις, μπαζώματα ρεμάτων, πυρκαγιές, έλλειψη αναδασώσεων. Οπως παντού, έτσι και στην Ανατολική Αττική, οι όποιες κυβερνητικές παρεμβάσεις περιορίζονται σε έργα μηδαμινά σε σχέση με τις ανάγκες, αποσπασματικά, με επιλογές, προτεραιότητες, όρους και προδιαγραφές που ικανοποιούν τα κέρδη των εργολάβων, αλλά χωρίς έλεγχο συντήρησής τους».

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε στην Ανατολική Αττική:

  • Να διατεθούν άμεσα οι αναγκαίες πιστώσεις, προκειμένου να εφαρμοστεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων, σε συνδυασμό με την άμεση αναδάσωση των καμένων περιοχών και την ολοκληρωμένη διευθέτηση των χειμάρρων, την προστασία της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας από τους καταπατητές και τη γοργή αναδάσωση της περιοχής;
  • Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες για το σύνολο για των ζημιών που έπαθαν οι περιουσίες τους;

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ