Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Δημοτική παράταξη μετατράπηκε σε εταιρία!

Στόχος, τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά για ...κοινωφελείς σκοπούς

Σε ...μη κερδοσκοπική εταιρία μετατρέπεται μια δημοτική κίνηση του Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, προκειμένου να διαχειρίζεται κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ενωση! Η μετατροπή της δημοτικής κίνησης σε εταιρία γίνεται επισήμως - «και με τη βούλα» που λέμε - καθώς το καταστατικό που έχει υπογραφεί από τα μέλη έχει σταλεί στο Πρωτοδικείο Βόλου για έγκριση!!!

Πρόκειται για το συνδυασμό «Πρωτοβουλία Ν. Ιωνίας, Ανανέωση - Δημιουργία», που, με υποψήφιο δήμαρχο τον Γ. Σταθάκη, πήρε μέρος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και ήρθε τέταρτος. Στο β΄ γύρο ο συνδυασμός αυτός υποστήριξε τον υποψήφιο του ΣΥΝ, Στ. Φούσκη, ο οποίος και εκλέχτηκε νέος δήμαρχος Ν. Ιωνίας. Η «Πρωτοβουλία» στηρίχτηκε από μέρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς στο συγκεκριμένο δήμο το κυβερνών κόμμα δεν έδωσε επισήμως το «χρίσμα», αλλά «μοίρασε» την υποστήριξή του σε τρεις συνδυασμούς.

Μέλη, λοιπόν, αλλά και μη μέλη αυτού του συνδυασμού - το σύνολον 21 άτομα - έχουν υπογράψει το καταστατικό της ...μη κερδοσκοπικής εταιρίας, με την επωνυμία «Δημοτική Πρωτοβουλία Ν. Ιωνίας - Παρέμβαση Πολιτών για τον Ανθρωπο και το Περιβάλλον», η οποία θα παίρνει λεφτά από διάφορα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για να εκπληρώνονται - όπως ισχυρίζονται οι εμπνευστές αυτού του «πειράματος» - διάφοροι «κοινωφελείς σκοποί». Οπως λέει ο Γ. Σταθάκης, η εταιρία θα δρα παράλληλα με το συνδυασμό και ουσιαστικά θα συνεργάζεται με τους φορείς και το δήμο της πόλης. Θέλοντας, δε, να δικαιολογήσει την απόφαση για τη μετατροπή μιας πολιτικής κίνησης σε εταιρία, επικαλείται το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση για να χρηματοδοτήσει «πρωτοβουλίες πολιτών», ζητάει οι πολίτες να δραστηριοποιούνται μέσα από τέτοια «σχήματα» και σημειώνει πως σε άλλες χώρες της ΕΕ υπάρχουν, ήδη, και λειτουργούν πολλές τέτοιες εταιρίες.

Υπάρχουν, όμως, πολλοί που δεν πείθονται για το «αγαθόν των προθέσεων» που οδήγησαν στην ίδρυση αυτής της εταιρίας - η πρώτη τέτοιου είδους στον ελληνικό χώρο - υποστηρίζοντας ότι το «εγχείρημα» κινείται στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προωθεί την πλήρη «επιχειρηματοποίηση» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κάποιοι, δε, σημειώνουν ότι αν δεν υπάρξουν και εκδηλωθούν, εξ αρχής, αντιδράσεις σε τέτοια «φαινόμενα», τότε δε θα μείνει τίποτα «όρθιο» στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και πολύ γρήγορα αυτή θα μετατραπεί σε μια πανελλαδική εταιρία, με πολλά υποκαταστήματα σ' όλη τη χώρα, που θα λειτουργούν για κερδοσκοπικούς και αντιλαϊκούς σκοπούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ