Σάββατο 4 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Του συρμού...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΕΛΙΚΑ, εσείς έχετε καταλάβει ποια είναι η θέση της κυβέρνησης του Κ. Σημίτη, σχετικά με τον προετοιμαζόμενο πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ; Εάν όχι, σας τη λέμε εμείς. Η θέση, λοιπόν, της κυβέρνησης είναι η εξής: Είναι υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων, εφόσον ο Λευκός Οίκος δεν προχωρήσει τελικά στη νέα πολεμική επιδρομή. Και είναι υπέρ της διεθνούς νομιμότητας και συντάσσεται με τις ΗΠΑ, εάν οι τελευταίες αποφασίσουν ότι επιβάλλεται ο πόλεμος.

Οπως καταλαβαίνετε, ο ...εκσυγχρονισμός κάνει θαύματα...

ΩΡΑΙΑ ΜΟΔΑ τώρα αυτή με το Ιντερνετ. Μετά τον Ακη Τσοχατζόπουλο, που έδωσε διαδικτυακή συνέντευξη απαντώντας σε ερωτήσεις καταναλωτών, τώρα μας προέκυψε το υπουργείο Εσωτερικών, που μας δηλώνει ότι μπορούμε να στέλνουμε όλα τα παράπονά μας για τη Δημόσια Διοίκηση κατευθείαν στον γενικό γραμματέα του υπουργείου.

Αυτό έλειπε, δηλαδή, μέχρι σήμερα και βασανίζονται όσοι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να έρθουν σε κάποια συναλλαγή με το Δημόσιο; `Η, μήπως, δε γνωρίζει το αρμόδιο υπουργείο πού οφείλονται τα χρόνια προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης;

ΜΑΛΙΣΤΑ, έπρεπε, δηλαδή, να περιμένουμε όλα αυτά τα χρόνια για να μάθουμε με μια απόφαση Πρωτοδικείου ...το αυτονόητο. Οτι, δηλαδή, δεν μπορούν οι τράπεζες να προχωρούν σε ανατοκισμούς των τόκων των δανείων από τη μέρα της όποιας καθυστέρησής τους.

Φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, σ' αυτήν τη χώρα οι αποφάσεις των δικαστηρίων εφαρμόζονται ...αναλόγως με το ποιος ωφελείται. Κι εδώ πολλές θα είναι οι καθυστερήσεις, να είστε βέβαιοι. Αλλωστε, ανάλογες δικαστικές αποφάσεις έχουν υπάρξει και στο παρελθόν.

Να 'στε σίγουροι, πάντως, ότι, παρά και την τελευταία απόφαση, οι τράπεζες θα διατηρήσουν στο ακέραιο το δικαίωμα της τοκογλυφικής κερδοσκοπίας σε βάρος των (υποχρεωτικά λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης) δανειοληπτών.


Γρηγοριάδης Κώστας

Οι μορφές, βέβαια, ίσως αλλάξουν. Αλλωστε, κάτι τέτοιο έχει γίνει πλέον αναγκαίο και για άλλους, σοβαρότερους λόγους, αφού οι πολίτες έχουν εξαναγκαστεί να δανειστούν σχεδόν τετραπλάσια απ' όσα μπορούν να αποπληρώσουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ