Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Βουλή για τις βιβλιοθήκες

Με 3.500 βιβλία αρχαίων και νεότερων Ελλήνων συγγραφέων θα ενισχύσει τη νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας η Βουλή των Ελλήνων, η οποία αναλαμβάνει την προμήθεια και αποστολή τους.

Εκτός από χρηστική αξία, η αποστολή έχει και συμβολική, αφού στο σκεπτικό της σημειώνεται πως με αυτόν τον τρόπο υπενθυμίζονται οι «πολλαπλοί πολιτιστικοί δεσμοί που συνδέουν τον ελληνισμό με την ιστορική πόλη της ανατολικής Μεσογείου». Η θεματογραφία των βιβλίων που θα αποσταλούν καλύπτει πολλούς τομείς και ποικίλες κατηγορίες: αρχαία ελληνική γραμματεία, αρχαία, βυζαντινή και νεοελληνική ιστορία, λογοτεχνία, φιλοσοφία, επιστήμη, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες κλπ. Επιπλέον, η Βουλή θα αποστείλει και σειρές των εκδόσεών της.

Επίσης, η Βουλή θα στείλει σε 120 βιβλιοθήκες που δημιούργησε το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), σε ισάριθμες ομογενειακές κοινότητες και συλλόγους ανά την Ευρώπη, βιβλία με θέματα από την ελληνική γραμματεία και ιστορία: ανθολογία νεοελληνικής ποίησης και διηγήματος, λεξικό νεοελληνικής γλώσσας, εγκυκλοπαίδεια, αρχαία ελληνική μυθολογία, ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Επίσης θα σταλούν και εκδόσεις της Βουλής, «ώστε να ενισχυθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι προσπάθειες των Ελλήνων ομογενών να διατηρήσουν και να προβάλουν τον ελληνικό πολιτισμό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ