Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8455

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προς απαγόρευση διαδηλώσεων

«Προβληματίζονται», αλλά σταθερά προωθούν την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Μπαράζ αντιδράσεων από φορείς και συνδικάτα. Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στον υπουργό Δημ. Τάξης και τον πρόεδρο της Βουλής από τη «Δημοκρατική Συσπείρωση»


ΣΕΛ.  7
ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΗ
Οι επιπτώσεις για το λαό

Οι αλυσιδωτές συνέπειες σε βάρος του λαού από την πολιτική απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και η γραμμή συσπείρωσης και πάλης των αγωνιστικών δυνάμεων των εργαζομένων


ΣΕΛ.  14   -   15

ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ και οι Συλλογικές Συμβάσεις

Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματά σας δεν πρόκειται να σταματήσει ούτε στιγμή! Το μήνυμα αυτό έστειλαν χτες προς τους εργαζόμενους, σαν χριστουγεννιάτικο μποναμά, οι μεγαλοβιομήχανοι, κάνοντας σαφές ότι μέσα στους επόμενους στόχους τους είναι η αποσύνδεση των μισθών από την πορεία του τιμαρίθμου.

Στην πραγματικότητα, τα μεγαλοαρπαχτικά της εργοδοσίας, εκμεταλλευόμενοι την πολιτική της κυβέρνησης και την τακτική της συμβιβασμένης διοίκησης της ΓΣΕΕ, στοχεύουν να απαιτήσουν την παραπέρα συμπίεση των εργατικών απολαβών, θέτοντας, ουσιαστικά, ζήτημα κατάργησης και των ίδιων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Την ίδια στιγμή ...«μελέτες» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που, υποτίθεται, ασχολούνται με το θέμα της ανεργίας, προβάλλουν την άποψη ότι ενδεχόμενη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, που θα έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και την ονομαστική μείωση των μισθών των εργαζομένων, θα οδηγήσει σε μείωση της ανεργίας κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα.


ΣΕΛ.  13

Eurokinissi

ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Τραγωδία με μετανάστες

Αλλη μια τραγωδία με πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες προστέθηκε χτες στο μακρύ κατάλογο. Δύο δουλεμπορικά σκάφη, που μετέφεραν από την Τουρκία άγνωστο αριθμό κατατρεγμένων, ναυάγησαν ανοιχτά της Β. Εύβοιας. Τέσσερις νεκροί και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων είναι ο πρώτος απολογισμός. Κατάφεραν να σωθούν 98, αφού έδωσαν μάχη με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Οι ελπίδες για την ανεύρεση τυχόν επιζώντων είναι λιγοστές, καθώς λόγω της έντονης κακοκαιρίας από το απόγευμα οι έρευνες σταμάτησαν από αέρα και θάλασσα.



ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για το Κυπριακό

Στη νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων του πολέμου οδηγείται η Κύπρος, τόνισε ο Ορέστης Κολοζώφ, σε εκδήλωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ χτες, στο ξενοδοχείο «Παρκ»


ΣΕΛ.  9   -   11
Εξάμηνο πρόγραμμα δράσης

Εξάμηνο αγωνιστικό πρόγραμμα αποφάσισε χτες το βράδυ η Επιτροπή Αθήνας της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»


ΣΕΛ.  3
«ΠΛΗΜΜΥΡΟΣΗΜΟ»
Και μας πνίγουν και θα πληρώσουμε!..

«Πλημμυρόσημο» είναι το νέο χαράτσι, που σκοπεύει να επιβάλει η κυβέρνηση στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου από το 2004, για να κατασκευαστούν τα αντιπλημμυρικά έργα από τους μεγαλοεργολάβους με τη μέθοδο της «αυτοχρηματοδότησης»


ΣΕΛ.  20   -   21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ