Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική «Γιορτή της Σμύρνης»

Μετά τις παραστάσεις στις «Γραμμές», η «Γιορτή της Σμύρνης» ανηφορίζει στο βορρά. Την Παρασκευή (20/12) ξεκινούν οι μουσικές παραστάσεις στην «Υδρόγειο» της Θεσσαλονίκης, όπου η Ελένη Βιτάλη, ο Αγάθωνας, η Σοφία Παπάζογλου, ο Χρήστος Μητρέντζης μαζί με την εξαιρετική Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας θα προσφέρουν στη διάρκεια των γιορτών βραδιές σμιλεμένες με τη μελωδία και τη χάρη του μικρασιατικού τραγουδιού. «Αρωμα» τραγουδιών της Μικρασίας, της Πόλης και του Πόντου, από αξιόλογους ερμηνευτές και μια ορχήστρα νέων μουσικών, που στην πλήρη της ανάπτυξη αποτελείται από τριάντα πέντε μέλη.

Υπό τη διεύθυνση του δεξιοτέχνη στο σαντούρι Ανδρέα Κατσιγιάννη, οι μουσικοί - σολίστες της ορχήστρας ειδικεύονται στην ερμηνεία της σμυρναίικης και κωνσταντινουπολίτικης μουσικής παράδοσης, λόγιας και λαϊκής. Μαζί με την Εστουδιαντίνα συμπράττουν διακεκριμένοι δεξιοτέχνες, όπως ο Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί) και ο Μανώλης Πάππος (ούτι - μπουζούκι).

Ολοι μαζί έφτιαξαν με μεγάλη προσοχή και μεράκι ένα πρόγραμμα που έχει μέσα του όλο το όνειρο, τη νοσταλγία, το κέφι, το χιούμορ και βεβαίως τις πιο γλεντζέδικες στιγμές του σμυρναίικου τραγουδιού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ