Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομικοί απέκλεισαν συμβολικά κτίρια της Αστυνομίας!

Eurokinissi

Σε προωθημένες μορφές κινητοποιήσεων προχώρησαν χτες υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας. Στις 7 το πρωί, με πρωτοβουλία της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, μέλη της απέκλεισαν συμβολικά για μία ώρα την είσοδο της Διεύθυνσης Τροχαίας στην οδό Δεληγιάννη και δεν επέτρεπαν σε κανέναν την είσοδο ή την έξοδο. Την ίδια κινητοποίηση πραγματοποίησαν στις 10 το πρωί στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αίτημά τους ήταν η εφαρμογή του ωραρίου στις αστυνομικές υπηρεσίες της ΓΑΔΑ. Οπως κατήγγειλαν, σήμερα δεν εφαρμόζεται το ωράριο στο 40% των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στην Αττική.

Στις 6 το απόγευμα, τα μέλη των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων των Ομοσπονδιών των Πυροσβεστών Αστυνομικών και Λιμενικών, από όλη τη χώρα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, όπου παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ. Ισχυρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας, αφού απέναντι στους συγκεντρωμένους είχε παραταχθεί από νωρίς δύναμη της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης. Η διάταξη της δύναμης ήταν τέτοια, που δεν επέτρεπε στους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν την είσοδο της Βουλής, ενώ απαγορευόταν και η διέλευση των περαστικών από το πεζοδρόμιο. Μετά από παρέμβαση των συνδικαλιστών, επιτράπηκε στους συγκεντρωμένους να σταθούν στις δύο πλευρές της εισόδου με αναρτημένα τα πανό τους. Μάλιστα, στη διάρκεια της συγκέντρωσης, πέρασε την είσοδο της Βουλής ο πρωθυπουργός, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από την πλειοψηφία των συγκεντρωμένων.

Κοινά αιτήματα των υπαλλήλων στα Σώματα Ασφαλείας είναι: Ο χαρακτηρισμός του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου με τη χορήγηση αντίστοιχου επιδόματος, η χορήγηση επιδόματος ειδικής απασχόλησης, το οποίο χορηγείται στις ένοπλες δυνάμεις, η αναπροσαρμογή της ειδικής αποζημίωσης για την κάθε μέρα εργασίας πέραν του πενθημέρου, στα 70 ευρώ. Ακόμη, ζητούν την επέκταση των κινήτρων που δίνονται στους δημόσιους υπάλληλους για εργασία σε παραμεθόριες περιοχές και στα Σώματα Ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ