Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μνήμη Σ. Σταματιάδη

Στον Σάββα Σταματιάδη, πρώην δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας που πέθανε.... αναφέρονται με επιστολές τους στο «Ρ» οι: Ευαγγελία Καπετάνου, χημικός διευθύντρια του 3ο ΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» και Σάσα Τσακίρη, στέλεχος της ΕΠΟΝ και συγγραφέας.

Γράφει, εκτός των άλλων, η Ε. Καπετάνου: «Στο πρόσωπό του όλοι οι εκπαιδευτικοί του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας, από την ίδρυση του σχολείου μας, το σχολικό έτος 1984-85 μέχρι την αποχώρηση από το Δήμο του δημάρχου Σταματιάδη το 1990, βρίσκαμε πάντα το βοηθό, το συμπαραστάτη, τον εμψυχωτή και τον επαινέτη της κάθε προσπάθειάς μας. Σχετικά θυμίζει την τιμητική εκδήλωση όπου "ο πολυπληθής και ιδεολογικά ετερόκλητος Σύλλογος των καθηγητών Πολυκλαδικού αποφάσισε ομόφωνα και πραγματοποίησε προς τιμήν του αποχωρούντος δημάρχου"».

Η Σάσα Τσακίρη, αφού αναφέρει πώς γνώρισε τον Σ. Σταματιάδη το Δεκέμβρη του '44 όταν εκείνος ήταν γραμματέας της Αχτίδας Ν. Ιωνίας, στέλεχος του ΚΚΕ, και η ίδια υπεύθυνη της ΕΠΟΝ στην ίδια περιοχή, θυμάται ένα χαρακτηριστικό περιστατικό που συνέβη τότε: Οταν ο Σ. Σταματιάδης, τότε περίοδο πείνας για το λαό, έδωσε να μοιραστούν στους ανήμπορους και πεινασμένους γέρους και τα παιδιά «μια κάσα ψάρια που έστειλε η Επιτροπή Πόλης του ΚΚΕ για μας»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ