Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σταθερά υπέρ του δημόσιου ΕΚΑΒ

Την απόφασή τους να διεκδικήσουν τη λειτουργία του ΕΚΑΒ υπό κρατικό φορέα εξέφρασαν χτες οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που πήραν μέρος στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποτίμησης της Τεχνολογίας της Βουλής.

Τόσο ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χρ. Μπαρκονίκος όσο και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Στ. Κουτσουμπέλης, αφού αναφέρθηκαν στις ελλείψεις, υπογράμμισαν την ανάγκη για την ανάπτυξη της προνοσοκομειακής φροντίδας από το κράτος και τη λειτουργία των αεροδιακομιδών από κρατικό φορέα. Στο επιστημονικό έργο του ΕΚΑΒ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Δ. Μπιλάλης.

Φυσικό σύμμαχο οι εργαζόμενοι βρήκαν το βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη, ο οποίος υπερθεμάτισε των θέσεών τους.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση των βουλευτών των άλλων κομμάτων. Ετσι για παράδειγμα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Ν. Φλώρος, τάχτηκαν υπέρ της συνύπαρξης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενώ άλλοι, όπως ο Λ. Γρηγοράκος, μίλησε για την κοινωνική προσφορά και την αναγκαιότητα της ανάπτυξης του ΕΚΑΒ, αλλά δεν είπε κουβέντα για το χαρακτήρα του ΕΚΑΒ.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Κακλαμάνης τάχτηκε υπέρ του κρατικού φορέα, ενώ ο Γ. Γιακουμάτος αναρωτήθηκε τι πειράζει ο ιδιωτικός τομέας στον τομέα της επείγουσας ιατρικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ