Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ουδέν νεώτερον» από την Εμπορική

Μέσα σε κλίμα αδιαφάνειας και υπόγειων διεργασιών δρομολογούνται οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής Τράπεζας, του δεύτερου σε μέγεθος υπό δημόσιο έλεγχο ελληνικού τραπεζικού ιδρύματος. Λόγος γίνεται για τις διαδικασίες ανάθεσης ποσοστού γύρω στο 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας σε ξένο «στρατηγικό επενδυτή», που έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες από τη διοίκηση της Τράπεζας, μέσω του χρηματοοικονομικού ομίλου «J.P. Morgan», στον οποίο έχει αναταθεί η αρμοδιότητα εξεύρεσης υποψηφίων ξένων τραπεζικών ομίλων.

Ενώ χτες, όπως ήταν προγραμματισμένο, η «J.P. Morgan» ενημέρωσε τη διοίκηση της Εμπορικής για το αποτέλεσμα των επαφών και συζητήσεων που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα με ενδιαφερόμενους ξένους τραπεζικούς ομίλους, η τελευταία - κατά την προσφιλή της τακτική - τήρησε «σιγήν ιχθύος», παρά το μέγεθος της σημασίας του όλου ζητήματος.

Πάντως, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες, έφεραν 3 - 4 τραπεζικούς ομίλους να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας με την Εμπορική Τράπεζα, που να βασίζεται σε ανταλλαγή πακέτου υπηρεσιών και προϊόντων ανάμεσα στα δύο τραπεζικά ιδρύματα. Σε δεύτερη φάση, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ανταλλαγής ή απευθείας πώλησης πακέτου μετοχών της Εμπορικής που θα φτάνει μέχρι το 10% του μετοχικού της κεφαλαίου, στον ξένο τραπεζικό όμιλο με τον οποίο θα έχει αναπτυχθεί το παραπάνω πλαίσιο συνεργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ