Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΡΤΑ
Σήμερα το αγροτικό συλλαλητήριο

Στις 10 π.μ. στην πλατεία Κιλκίς

Συλλαλητήριο επιβίωσης πραγματοποιούν σήμερα, στις 10τοπρωί στην πλατείαΚιλκίς, οι αγρότες του νομούΑρτας. Για δεύτερη φορά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι αγρότες της περιοχής προχωρούν σε αγωνιστική κινητοποίηση, καθώς στα ήδη οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ειδικά στον τομέα των εσπεριδοειδών, ήρθαν να προστεθούν και οι καταστροφές από τον πρόσφατο παγετό.

Η ΟμοσπονδίαΑγροτικώνΣυλλόγωνΝ. Αρτας(ΟΑΣΝΑ ), που οργανώνει το συλλαλητήριο, καλεί την αγροτιά του νομού να συμμετάσχει μαζικά, ενωτικά, δυναμικά στη σημερινή συγκέντρωση, επισημαίνοντας πως «η ανάγκη για αγωνιστική διεκδίκηση είναι πλέον επιτακτική».

Με τη σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση οι αγρότες της περιοχής διεκδικούν: Να μπει σε εφαρμογή ο θεσμός της επισιτιστικής βοήθειας με την απλούστευση των διαδικασιών υπογραφής συμβάσεων και της καταβολής χρημάτων στους παραγωγούς. Να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ άμεσα σε δίκαιες εκτιμήσεις των ζημιών στα εσπεριδοειδή και στην καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς σε ποσοστό μέχρι 100%, όπου η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Να δοθεί άμεσα το υπόλοιπο της επιδότησης των 7,25 δραχμών που δικαιούνται από την περσινή χρονιά οι παραγωγοί χυμοποιήσιμων πορτοκαλιών της περιοχής. Να ενισχυθούν οικονομικά οι ελαιοπαραγωγοί, ώστε να διαμορφώσουν ένα ανθρώπινο εισόδημα και να καταβληθούν τώρα στο σύνολό τους οι επιδοτήσεις που δικαιούνται. Να υπάρξει ειδική μέριμνα και να δοθεί ουσιαστική βοήθεια στους αγρότες που είναι χρεωμένοι στην ΑΤΕ. Να γίνει ουσιαστική ρύθμιση των χρεών με επιτόκιο ίσο με τον πληθωρισμό και να καταργηθούν τα πανωτόκια που χρόνια τώρα μαστίζουν τους αγρότες και τον αγροτικό τομέα γενικότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ