Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Συνεχίζονται τα κυβερνητικά «αγροτοδικεία»

Συνταγματική κρίθηκε για δεύτερη φορά στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας η νομοθετική ρύθμιση για παραγραφή των δήθεν αδικημάτων που «διέπραξαν» οι αγωνιστές της αγροτιάς, παλεύοντας για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Χτες επρόκειτο να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 86 αγρότες από τους Σοφάδες Καρδίτσας για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 1995, η δίκη ωστόσο δε διεξήχθη, καθώς η σύνθεση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου με πρόεδρο τον Γιώργο Ματζαβίνο και δικαστές τον κ. Πουλάκη και την Ελένη Παζαρακιώτου εξέφρασαν τη συμφωνία τους με το περιεχόμενο της ρύθμισης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα «αγροτοδικεία» που έχει στήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε πολλές περιοχές της χώρας, πολλοί δικαστές δικάζουν και καταδικάζουν αγωνιστές αγρότες, παρά και ενάντια στη νομοθετική ρύθμιση και άλλοι δεν προχωρούν στην εκδίκαση της υπόθεσης, κρίνοντας τη ρύθμιση συνταγματική. Οι αγρότες καταγγέλλουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που αδιαφορεί συνειδητά για την επίλυση του προβλήματος, καθώς επιμένει στην τρομοκράτησή τους μέσα από τη «βιομηχανία» των διώξεων.

Στην Καρδίτσα πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλα «αγροτοδικεία» σε βάρος της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Μάλιστα στις 21 Μάρτη θα δικαστούν συνολικά 250 αγρότες επειδή συμμετείχαν στους μεγαλειώδεις αγροτικούς αγώνες των τελευταίων χρόνων.

Χτες, επρόκειτο να δικαστούν στα Τρίκαλα άλλοι 5 αγρότες από το Ζάρκο και το Κεραμίδι Τρικάλων, ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για το Νοέμβρη του 2000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ