Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
«Νίκη στην Τσεχία»

Αισιόδοξος για τη νίκη είναι ο Χένρικσεν

Sportidea

Αισιόδοξος για τη νίκη είναι ο Χένρικσεν
Με όσο το δυνατό καλύτερες αναμνήσεις, θέλει να φύγει από την Τσεχία ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σήμερα, με οδηγό τις καλές περσινές εμφανίσεις στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης, θα αντιμετωπίσει τη Σλόβαν Λίμπερετς (19.30, ΑΛΦΑ), στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. «Θέλω για αναμνηστικό από την Τσεχία τη νίκη του Παναθηναϊκού» τόνισε λακωνικά ο αμυντικός των «πρασίνων» Ρενέ Χένρικσεν, σκιαγραφώντας το κλίμα που επικράτησε στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού», μία μέρα πριν τη σημαντική αναμέτρηση. Ολοι οι παίχτες θεωρούν πως μπορούν να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες που αναμένεται να συναντήσουν στο γήπεδο «Ου Νίσι», τόσο τις αγωνιστικές (ο Παναθηναϊκός θεωρεί τη Λίμπερετς εξαιρετικά επικίνδυνη ομάδα) όσο και τις καιρικές (μέχρι χτες επικρατούσαν στην πόλη της Τσεχίας χαμηλές θερμοκρασίες και βροχή) και να πάρουν ένα σκορ πρόκρισης.

Ο τεχνικός της ομάδας Σέρτζιο Μαρκαριάν, σε δηλώσεις του παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την εμφάνιση της ομάδας του, λέγοντας πως με προσοχή και σύνεση ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ωστόσο επισήμανε τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η συγκεκριμένη αναμέτρηση. «Η Σλόβαν είναι μια πολύ καλή ομάδα με καλό υλικό. Πέρσι είχε μια πολύ καλή πορεία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και σίγουρα χρειάζεται προσοχή. Εγώ δεν έχω ξαναδεί ομάδα με τόσο δυνατό "πρέσινγκ" και πρέπει να είμαστε στο παιχνίδι μας συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να υπερασπιστεί το όνομα που έχει στην Ευρώπη και πιστεύω πως θα τα καταφέρει», είπε χαρακτηριστικά ο Ουρουγουανός προπονητής.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Καραγκούνης ο οποίος ταλαιπωρείται από αιμάτωμα στη γάμπα, εκτός απροόπτου θα αγωνιστεί σήμερα κανονικά, ενώ υπενθυμίζεται ότι απόντες από την «πράσινη» αποστολή που ταξίδεψε στην Τσεχία είναι ο Κωνσταντίνου που κρίθηκε ανέτοιμος και οι Μπαρτζώκας, Σαΐνιο, Λίνκαρ και Μπόατεγκ. Οσον αφορά στην πιθανή 11άδα που όπως όλα δείχνουν θα παρατάξει ο Μαρκαριάν στην Τσεχία, θα αποτελείται από τους Νικοπολίδη, Χένρικσεν, Κυργιάκο, Μπασινά, Κόλκα, Καραγκούνη, Μικαέλσεν, Σεϊταρίδη, Φύσσα, Λυμπερόπουλο και Ολισαντέμπε.

Στην αντίπερα όχθη, στο στρατόπεδο της τσέχικης ομάδας επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της σημερινής αναμέτρησης. Ο τεχνικός της Σλόβαν Λίμπερετς, Λάντισλαβ Σκόρπιλ, συνέστησε στους παίχτες του προσοχή και τους τόνισε πως πρέπει να παίξουν με σοβαρότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ