Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Λούστηκαν τη λάσπη που έριξαν οι συκοφάντες

Πλήρης αποκάλυψη χτες για ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ. Προσπάθησαν να εξαπατήσουν και το δικαστήριο, για να εμποδίσουν τους οικοδόμους να ψηφίσουν στο Συνδικάτο τους

Με ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, οι οικοδόμοι υπερασπίζονται το Συνδικάτο τους
Με ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, οι οικοδόμοι υπερασπίζονται το Συνδικάτο τους
Με την ...ουρά στα σκέλια, λουσμένοι με τους τόνους λάσπης που οι ίδιοι είχαν εξαπολύσει κατά του Συνδικάτου Οικοδόμων και με την ταμπέλα του συκοφάντη κρεμασμένη στο στήθος, έφυγαν χτες από την αίθουσα του δικαστηρίου οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές, πρώτα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, οι οποίοι είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσουν την ψηφοφορία στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου. Η κατακραυγή του κλάδου συνοδεύει και τους συνδικαλιστές του ΣΥΝ, που πρωταγωνίστησαν σ' αυτήν τη συκοφαντική εκστρατεία που εξελίσσεται εδώ κι ένα μήνα. Για καλή τους τύχη δε βρέθηκαν και κατηγορούμενοι, καθώς επιχείρησαν να εξαπατήσουν το δικαστήριο, παρουσιάζοντας ως αποδεικτικό, για τις κατηγορίες που απηύθυναν προς το Συνδικάτο, ένα καταστατικό που δεν υπάρχει!

Εκπληκτος ο πρόεδρος του δικαστηρίου, όσο και οι ίδιοι οι δικηγόροι του ΕΚΑ, που είχαν αναλάβει να δικάσουν τα σε βάρος του συνδικάτου ασφαλιστικά μέτρα, διαπίστωσαν ότι οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ συμπεριφέρθηκαν ως κοινοί απατεώνες! Η απατεωνιά δεν αφορά μόνον αυτούς, αλλά και την παράταξη «Ενωτική Δράση Οικοδόμων» (ΣΥΝ, ΚΕΔΑ, ΔΕΑ), τα στελέχη της οποίας Τ. Σαλταούρας και Σ. Τερζάκης υπέβαλαν την ένσταση κατά της παράτασης των αρχαιρεσιών, επικαλούμενοι το καταστατικό του Συνδικάτου. Στο δικαστήριο αποδείχτηκε πως το βιβλιαράκι που θέλησαν να παρουσιάσουν σαν καταστατικό του Συνδικάτου Οικοδόμων δεν είναι το καταστατικό του Συνδικάτου Οικοδόμων με βάση και το οποίο γίνονται οι αρχαιρεσίες! Οι δικηγόροι του ΕΚΑ, μπροστά στην εξαπάτηση, παραιτήθηκαν αμέσως από την εκδίκαση της υπόθεσης κι έμειναν μόνοι τους οι συκοφάντες να προσπαθούν να μαζέψουν τ' άπλυτα!


Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη συνεδρίασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που διεξάγει τις αρχαιρεσίες. Και είναι χαρακτηριστικό τι αναφέρεται στο πρακτικό της συνεδρίασής της: «Μετά από πρόταση πολλών τοπικών εφορευτικών επιτροπών (Κυψέλη, Ν. Λιόσια, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Γαλάτσι) να παραταθεί ο χρόνος των αρχαιρεσιών, γιατί όπως μας ενημέρωσαν υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που δουλεύουν εκτός Αθήνας σε απομακρυσμένες περιοχές, νησιά και δυσκολεύονται να επιστρέψουν λόγων των άσχημων καιρικών συνθηκών. Οτι υπάρχει συνεχής προσέλευση για να ψηφίσουν στα τοπικά εκλογικά παραρτήματα. Ο αριθμός των μελών είναι μεγάλος και δεν προλαβαίνουν να ψηφίσουν λόγω του περιορισμένου χρόνου. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα η παράταση του χρόνου των εκλογών».

Αυτήν την - έτσι κι αλλιώς νόμιμη - απόφαση, που υπηρετεί την ανάγκη για όσο το δυνατόν πιο ισχυρό Συνδικάτο, με συμμετοχή στις διαδικασίες του όσο το δυνατόν περισσοτέρων εργαζομένων του κλάδου, θέλησαν να ανατρέψουν οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές και κατέφυγαν γι' αυτό σε μια κοινή απάτη. Είχε προηγηθεί μια χυδαία πολυήμερη επίθεση κατά του Συνδικάτου, που έφτασε έως το σημείο να απειλούνται από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΕΚΑ και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Γρ. Φελώνη ως κι αυτοί οι δικαστικοί αντιπρόσωποι!

Η μαζική συσπείρωση των οικοδόμων γύρω από το ταξικό συνδικάτο τους, ενοχλεί πολλούς. Από τις 3 Οκτώβρη ακόμα, όταν κυκλοφόρησε η πρώτη ανακοίνωση των ΣΥΝ, ΚΕΔΑ, ΔΕΑ, ήταν καθαρό πως είχαν αναλάβει βαριά εργολαβία: Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει η εργοδοσία και η κυβέρνηση, ανέλαβαν να το προωθήσουν όσο μπορούν οι επαγγελματίες αντικομμουνιστές. Αυτοί που γνωρίζουν καλά πως η καπιταλιστική κρίση ακουμπά όλο και περισσότερο και τη χώρα μας, αυτοί που γνωρίζουν καλά ότι οι οικοδόμοι σύντομα, με το τέλος των μεγάλων έργων, θα χρειαστεί να δώσουν σκληρούς αγώνες ενάντια στην ανεργία, για την ίδια την επιβίωσή τους, αυτοί λοιπόν που όπως και τα αφεντικά γνωρίζουν ότι ένα μαχητικό, ταξικά προσανατολισμένο συνδικάτο είναι πολύτιμο για τον κλάδο, πολύτιμο συνολικά για την εργατική τάξη, αυτοί ανέλαβαν να κόψουν τα πόδια των οικοδόμων. Σκύλιασαν, γιατί ψήφιζαν μαζικά οι αλλοδαποί εργάτες. Τους απείλησαν ανοιχτά. Μοίραζαν στις εφημερίδες ραβασάκια, καταγγέλλοντας τους κομμουνιστές συνδικαλιστές. Χτες, ακόμα, η «Αυγή» βγήκε με τίτλο «κωμωδία κατάντησε τις εκλογές ο Περισσός», φιλοξενώντας μια άθλια δήλωση του γνωστού στελέχους του ΣΥΝ Κ. Γκουτζαμάνη, που εκτιμούσε ότι οι εκλογές στους οικοδόμους είναι «εκφυλιστικό φαινόμενο», ενώ ο επικεφαλής τους στη ΓΣΕΕ, ο αναπληρωτής πρόεδρος Α. Καλύβης, σύμφωνα πάντα με την «Αυγή», εκτιμούσε ότι οι οικοδόμοι «έχουν πάρει διαζύγιο από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Ωσπου χτες οι συκοφάντες παραδόθηκαν στη δημόσια χλεύη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ