Κυριακή 10 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και η «στρούγκα» της ΝΔ

Κι ενώ οι του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία ψιθυρίζουν «πάλι με χρόνια με καιρούς...», οι της ΝΔ πανηγυρίζουν για τη νίκη στις τοπικές εκλογές που πιστεύουν πως θα φέρει τη «μεγάλη νίκη» στις βουλευτικές εκλογές και την αναρρίχηση του κόμματός τους στην πολυπόθητη κυβερνητική εξουσία. (Το «τρικούβερτο γλέντι», με σούβλισμα πολλών αρνιών, που στήθηκε για να γιορταστεί η νίκη του Θ. Νασίκα στο Δήμο Τυρνάβου, οφείλεται, μεν, στον «γλεντζέδικο χαρακτήρα» των κτηνοτρόφων, αποτελεί, δε, μήνυμα «γαλάζιας σιγουριάς»...).

Τούτοι εδώ θεωρούν τις ψήφους που πήρε το κόμμα τους σαν «προικιό» που θα τους «παντρέψει» με την εξουσία κι όχι σαν συνδετήρα του με το λαό. Κι είναι τόσο «καραμπουζουκλήδες» που δεν αντιλαμβάνονται ότι η ψήφος τούς δόθηκε «με κρύα καρδιά» - ήδη κάποιοι δηλώνουν «κοψοχέρηδες» - οπότε δεν είναι εξασφαλισμένη για τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες δεν αποκλείεται η ΝΔ να ξαναπάθει ό,τι το 2000, όταν «έφτασε στη βρύση και νερό δεν ήπιε».

Διότι, μπορεί η αγροτιά της Θεσσαλίας να ψήφισε τη ΝΔ για να εκδικηθεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά «δεν τό 'χασαν το νιονιό» οι Θεσσαλοί, να πιστέψουν ότι, εν μια νυκτί, το κατ' εξοχήν κόμμα της πλουτοκρατίας μεταλλάχτηκε σε κόμμα της φτωχολογιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ