Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ψήφος με ταξικό προσανατολισμό

Κάλεσμα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της απευθύνει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ στις συνελεύσεις των συλλόγων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Οπλο αντίστασης στις αντιεκπαιδευτικές επιλογές, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων μπορεί να αποτελέσει η ψήφος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στους διδασκαλικούς συλλόγους αυτό το διάστημα, για τον απολογισμό δράσης και την ανάδειξη νέων διοικητικών συμβουλίων.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ μπροστά σε αυτή τη διαδικασία, καλεί τους εκπαιδευτικούς να ψηφίσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει, «για τον αγωνιστικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, ώστε το κίνημα να απαντά αγωνιστικά - ταξικά στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες, να είναι αντισυναινετικό και διεκδικητικό και να στραφεί αποφασιστικά ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές της ΕΕ και των υποτελών της».

Στη διακήρυξή της η ΕΣΑΚ ΔΕΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς με την ψήφο τους να καταδικάσουν την ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, να ρίξουν ψήφο καταγγελίας του αντιδημοκρατικού πλαισίου που διέπει τις επιλογές των στελεχών εκπαίδευσης και της ημετεροκρατίας που βασιλεύει, χάρη και στις πρόσφατες επιλογές. Ενάντια στην αξιολόγηση - χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση - ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων, που βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης. Τους καλεί να δηλώσουν και με την ψήφο τους «παρών» στον αγώνα ενάντια στην ιδεολογική τρομοκρατία που επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν στα σχολεία, στον αυταρχισμό της διοίκησης, στην προσπάθεια απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης. Να στείλουν μήνυμα αντίστασης στην προσπάθεια για κατάργηση των διοικητικών ορίων των σχολείων, τον «εξοστρακισμό» των μαθητών, στο «ολοήμερο» παιδοφυλακτήριο της μιζέριας και της εξόντωσης μαθητών και εκπαιδευτικών που φέτος βάφτισαν «ολοήμερο». Να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τη μόνιμη πολιτική λιτότητας.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ απευθύνει στους εκπαιδευτικούς κάλεσμα με την ψήφο τους να αποδυναμώσουν «τις δυνάμεις εκείνες που στο ΔΣ και τις ΓΣ της ΔΟΕ συνδιαμορφώνουν, ερήμην της βάσης, τις θέσεις του κλάδου, έτσι ώστε να συμφωνούν με τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής. Εκείνους που στα ΔΣ των Συλλόγων αποτελούν τον κυματοθραύστη της αγανάκτησης των εκπαιδευτικών, τον υπονομευτή των συλλογικών διαδικασιών του συνδικαλιστικού κινήματος, το σπορέα της απογοήτευσης και της ηττοπάθειας, τον εχθρό των αγώνων».

Καλεί παράλληλα να διεκδικήσουν μαζί με την ΕΣΑΚ ΔΕΕ την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών Νόμων 2525/97 και 2640/98, της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της παραπαιδείας, να παλέψουν για 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή - Κέντρα Προσχολικής Διαπαιδαγώγησης και ενιαίο 12χρονο Βασικό Υποχρεωτικό Σχολείο, 15% για την Παιδεία, πρωινή λειτουργία των σχολείων - μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, μαζικούς διορισμούς και τα άλλα πάγια αιτήματα του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος και να αγωνιστούν για εκπαιδευτικούς - επιστήμονες που θα επιμορφώνονται σε πανεπιστημιακές παιδαγωγικές σχολές, με απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα, δημόσια δωρεάν καθολική κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, αύξηση συντάξεων, κατάργηση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές, υπολογιζόμενα για όλους τους μήνες του χρόνου και άλλα αιτήματα για την πραγματική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ