Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΖΑΝΗ
Διαδήλωσαν ενάντια στο σχολικό κανονισμό

Οχι στον αυταρχικό κανονισμό λειτουργίας που στοχεύει να περιορίσει κεκτημένα δημοκρατικά δικαιώματα και να πλήξει τη λειτουργία των συλλογικών τους οργάνων, είπαν χτες οι μαθητές της Κοζάνης μέσα από μια μαζική και μαχητική κινητοποίηση.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαθητές από όλα τα λύκεια της πόλης της Κοζάνης, Ενιαία και ΤΕΕ. Οι μαθητές πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματα και στη συνέχεια ξεκίνησαν με πορεία από τα σχολεία τους και φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί διαβάστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα με τα αιτήματα. Αμέσως μετά αντιπροσωπεία των μαθητών μετέφερε και επέδωσε το ψήφισμα στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Οι μαθητές απαίτησαν να μην εφαρμοστεί ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας, να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15%. Επίσης, διεκδίκησαν διενέργεια των εκλογών για τα 5μελή μαθητικά συμβούλια στις 6 του Νοέμβρη και για τα 15μελή στις 13 του Νοέμβρη.

Κατήγγειλαν τα αποτελέσματα της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που οδηγεί σε εξοβελισμό χιλιάδων συμμαθητών τους από τα σχολεία, τη μετατροπή του σχολείου σε εξεταστικό κέντρο και το ξεζούμισμα της τσέπης των γονιών τους για τα φροντιστήρια.

Διαδήλωσαν την απαίτησή τους για «σχολεία δημοκρατικά και όχι θερμοκήπια για μαθητές φυτά» και όρισαν το επόμενο αγωνιστικό τους ραντεβού στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

  • Σε κινητοποίηση ενάντια στον αυταρχικό σχολικό κανονισμό προχωρούν και οι μαθητές των Ιωαννίνων με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων σήμερα στις 12 μ., έξω από τη Ζωσιμαία Ακαδημία. Στο πλαίσιο αιτημάτων περιλαμβάνονται επίσης η απόσυρση των νόμων 2525/97 και 2640/97 και η πάλη για ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο για όλους.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ