Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Μαζική αντίδραση στα «ψίχουλα» της κυβέρνησης

Θέλουμε αίθουσες, εργαστήρια, καθηγητές, βιβλία, βροντοφώναξαν χτες οι σπουδαστές στο ΤΕΙ Αθήνας, καταδικάζοντας τον προϋπολογισμό φτώχειας που ψηφίζονταν για άλλη μια χρονιά στο Ιδρυμα.

Με αποφάσεις των σπουδαστικών συλλόγων της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) και οχτώ ακόμα συνελεύσεων εξαμήνων από διάφορα Τμήματα του ΤΕΙ, πολλοί σπουδαστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Γενική Συνέλευση του Ιδρύματος που συνεδρίαζε χτες το πρωί με θέμα τον προϋπολογισμό. Προκειμένου μάλιστα να υπερψηφιστεί ο προϋπολογισμός παρά τις αντιδράσεις, την ώρα που έφταναν οι σπουδαστές με πορεία στο χώρο όπου γινόταν η Γενική Συνέλευση, ο πρόεδρος του ΤΕΙ δε δίστασε να διακόψει τον ομιλητή που τοποθετούνταν στο βήμα για να «ξεμπερδεύει» με τη διαδικασία της ψηφοφορίας και να καταγραφεί με συνοπτικές διαδικασίες ένα ακόμα «υπέρ» στα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση και καθηλώνει τα ΤΕΙ στην υποβάθμιση.

Οι σπουδαστές πάντως, μετά και τη χτεσινή δυναμική τους κινητοποίηση δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα, αφού τα προβλήματα (ελλείψεις σε αίθουσες, εργαστήρια και εξοπλισμό, καθηγητές, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι έκτακτοι) διαιωνίζονται εδώ και χρόνια. Οπως δήλωναν εξάλλου και με τα συνθήματά τους, η «ανωτατοποίηση» είναι κοροϊδία και η πραγματική λύση για τα ΤΕΙ είναι η Ενιαία Ανώτατη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, χωρίς διαχωρισμούς σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, που θα βγάζει ολοκληρωμένους επιστήμονες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ