Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικά «αγωνίσματα»

Νίκος Παπάζογλου - Διονύσης Σαββόπουλος
Νίκος Παπάζογλου - Διονύσης Σαββόπουλος
«Σε γιορτινό αγώνισμα» προσκαλούν ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Νίκος Παπάζογλου, οι οποίοι ξεκινούν αύριο (10μ.μ.), τις παραστάσεις τους στο «Cine Κεραμεικός» (Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος, τηλ. 010.5222222). Οι δύο καλλιτέχνες, στις κοινές εμφανίσεις τους, θα παρουσιάζουν ένα μελωδικό τετράωρο πρόγραμμα, σε σκηνοθεσία Δ. Σαββόπουλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια δικά τους και κορυφαίων δημιουργών (Γιάννη Παπαϊωάννου, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, κ.ά.), νησιώτικα και λαϊκά τραγούδια της χρυσής δεκαετίας του '50. Σ' αυτό το μελωδικό οδοιπορικό θα τους συντροφεύσουν: η ιστορική χορωδία της Σόφιας «Le Mystere des Voix Bylgares», ο Fuat Saka από την Τραπεζούντα, οι «Mode Plagal», οι δεξιοτέχνες Κωνσταντίνου, Λιώλιος, Πιερακέας, Μακρής, η τραγουδίστρια Βασιλική Καρακώστα κ.ά. Το «Γιορτινό αγώνισμα» εκτός από ένα θέατρο τραγουδιών, όπως αναφέρουν οι οικοδεσπότες, είναι «συμμετοχή, αυτοσχεδιασμός, διασκέδαση, παιχνίδι, χορός, γλέντι».

  • Ενα πρόγραμμα τραγουδιών βασισμένο στην ελληνική μπαλάντα είναι «Το Μινόρε της Φωνής», που θα παρουσιάζουν ο Νότης Μαυρουδής και η Σοφία Σπυράτου με συμμετοχή αξιόλογων καλλιτεχνών, από αύριο, στο Θέατρο «Ροές» (Ιάκχου 16, Γκάζι). «Πυξίδα» στο διαχρονικό μελωδικό «ταξίδι» (για τρία τριήμερα, 31/10-2/11, 7-9/11 και 14-16/11), είναι η μνήμη των εποχών, η κοινή μνήμη των ανθρώπων. Τα τραγούδια θα ερμηνεύουν οι Νίκος Κουρουπάκης και Ερωφίλη, με τη συνοδεία από τις κιθάρες των Νότη Μαυρουδή και Παναγιώτη Μάργαρη. Ξεχωριστό ρόλο θα έχουν χορευτές του Χοροθεάτρου «Ροές». Κάθε τριήμερο, με αυτή τη μεγάλη συντροφιά, θα συμπράττει και ένας διαφορετικός καλλιτέχνης. Η αρχή θα γίνει με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, από αύριο και για τρεις βραδιές.
  • Στο Θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ» (Σιδηροδρομικός σταθμός Ρουφ, Κωνσταντινουπόλεως, τηλ.010.5298.922), στο «Μουσικό Βαγόνι Οριάν Εξπρές», επαναλαμβάνεται η παράσταση «Θέλετε δέντρ' ανθίσετε, θέλετε μαραθείτε». Η Τατιάνα Λύγαρη (Τρίτη, Τετάρτη) και η Μαρία Τσιμά (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) με τους Βασίλη Γισδάκη και Καίτη Κουλλιά (τραγούδι) και τη συνοδεία τεσσάρων μουσικών παρουσιάζουν σε πρώτη εκτέλεση 13 τραγούδια σημαντικών συνθετών (Μικρούτσικου, Αλεξιάδη, Γρηγορίου, Δημητρίου, Μαυρουδή, Ξυδάκη, Παπαδημητρίου κ.ά.), σε ποίηση παλιών και νεότερων Ελλήνων ποιητών (Σαπφούς, Σοφοκλή, Βιζυηνού, Σεφέρη, Εμπειρίκου, Καψάλη κ.ά.). Οι επιλογές των ποιημάτων είναι των Κώστα Γεωργουσόπουλου και Σόνιας Ιλίνσκαγια και η μουσική επιμέλεια του Γιώργου Παπαδάκη.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ