Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πλεονάζον» το λειψό προσωπικό στην Εναλίων

«Πρωτοφανές» και «ανησυχητικό φαινόμενο» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΠΟ τις «μετακινήσεις» 12 υπαλλήλων από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων... προς άγνωστη κατεύθυνση, με τη διάτρητη δικαιολογία του «πλεονάζοντος προσωπικού».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η παραπάνω «πρωτοβουλία» είναι της προϊσταμένης της Εφορείας, κ. Δελαπόρτα, με «τη συναίνεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ», με την οποία «εξαναγκάζονται σε δυσμενείς μετακινήσεις 12 μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων - δύτες, συντηρητές, διοικητικοί υπάλληλοι, εργατοτεχνίτες - που υπηρετούν επί σειρά ετών με την ανυπόστατη πρόφαση του "πλεονάζοντος προσωπικού"».

Η ΠΟΣΥΠΠΟ προσθέτει ότι η μετακίνηση είναι «όχι μόνο αδικαιολόγητη, αλλά και διοικητικά παράτυπη, καθώς φέρει περισσότερο τα χαρακτηριστικά ομαδικής δίωξης παρά διοικητικής αναγκαιότητας». Η δικαιολογία περί «"πλεονάζοντος προσωπικού" μόνο εκ του πονηρού είναι, αφού φαίνεται ανακόλουθο μια Υπηρεσία να ζητάει μέσω του νέου Οργανισμού του ΥΠΠΟ προσωπικό, λόγω ανεπαρκούς στελέχωσης, και την ίδια στιγμή να θεωρεί μέρος των υπαλλήλων της ανενεργό και πλεονάζον».

Η αναγκαστική μετακίνηση τέθηκε πρώτη φορά στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο στις 10/10 και, μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας, αναβλήθηκε η λήψη απόφασης μέχρι να προσκομιστούν από τους ενδιαφερόμενους τα απαραίτητα στοιχεία. Χθες όμως, αιφνιδιαστικά, η Ομοσπονδία ενημερώθηκε ότι σήμερα συγκαλείται το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για το θέμα, χωρίς όμως να έχουν συγκεντρωθεί τα στοιχεία. «Αυτή η αιφνίδια επαναφορά του θέματος μάς προκαλεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν τηρήθηκε η παραπάνω δέσμευση», διαπιστώνει η Ομοσπονδία και προσθέτει: «Τέτοιες παντελώς αναίτιες ενέργειες παραβιάζουν κάθε αρχή διοικητικού δικαίου εύνοιας προς τους εργαζόμενους - διοικούμενους όσο και το Συνταγματικά κατοχυρωμένο κανόνα της προηγούμενης ακρόασης. Υπονομεύουν δε τα κεκτημένα των εργαζόμενων και την υπηρεσιακή και εργασιακή ομαλότητα».

Εμείς προσθέτουμε ότι «εργασιακή ομαλότητα» με τους όρους που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση, ή θα υπάρξει ως αποτέλεσμα υποχώρησης των εργαζομένων ή θα καταργηθεί στην πράξη. Η ΠΟΣΥΠΠΟ, λοιπόν, πρέπει να διαλέξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, αν θα αγωνιστεί ή θα υποχωρήσει...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επέλεξε «ευαισθησία», όχι απεργία...(2007-12-22 00:00:00.0)
Συνδικαλιστές ...«πλασιέ»(2004-11-10 00:00:00.0)
Λαβώθηκαν και Μνημεία(1999-09-09 00:00:00.0)
Δυνατότερη η ΕΣΑΚ στο ΥΠΠΟ(1999-03-13 00:00:00.0)
Να ανακληθεί η καθαίρεση της εφόρου(1998-12-05 00:00:00.0)
Στάση εργασίας στην Ακρόπολη(1998-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ