Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στη μάχη του δεύτερου γύρου

Για τους κομμουνιστές, τους φίλους και οπαδούς, για τους συνεργαζόμενους αγωνιστές στη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, η μάχη που άρχισε εδώ και πολλούς μήνες όχι μόνον δεν τελείωσε την περασμένη Κυριακή, αλλά τώρα, ενόψει του β΄ γύρου, κορυφώνεται! Κι αυτό για να ολοκληρωθούν οι εκλογικοί στόχοι: Με την εκλογή ΟΛΩΝ των πλέον των εξήντα υποψηφίων δημάρχων που στηρίζονται από το ΚΚΕ και σε πολλούς δήμους σε συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και άλλες αγωνιστικές δυνάμεις, και οι οποίοι πέρασαν στο β΄ γύρο σε όλη τη χώρα. Με την καταδίκη των υποψήφιων του δικομματισμού και στους υπόλοιπους δήμους και νομούς όπου δε συμμετέχουν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί στο β΄ γύρο.

Οι εταίροι του δικομματισμού και οι μηχανισμοί τους έχουν στρέψει τα «βέλη» τους προς το ΚΚΕ και τις άλλες αγωνιστικές δυνάμεις που στηρίζουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς, προβάλλοντας: Μέτωπο των προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων(!), το ΠΑΣΟΚ ενάντια στη ΝΔ. Μέτωπο αντικυβερνητικό η ΝΔ για να φύγει το ΠΑΣΟΚ... Στην πραγματικότητα, το ΠΑΣΟΚ ζητά να ξεχάσουμε την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεών του και να ψηφίσουμε, τώρα, τους υποψηφίους του που, ωστόσο, θα εφαρμόζουν την ίδια κυβερνητική πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από την άλλη, η ΝΔ ζητά να στηριχτούν στο β΄ γύρο οι δικοί της υποψήφιοι για... να στείλουν μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ! Μήνυμα κάλπικο ασφαλώς, αφού και η ΝΔ στηρίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική...

Οι κομμουνιστές, όλοι οι αγωνιστές που δώσαμε μαζί τη μάχη των εκλογών στον πρώτο γύρο, με ένα το κρατούμενο τη δημιουργία κοινωνικοπολιτικών συσπειρώσεων αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική και στην ΤΑ και το κέρδισμα της πρώτης μάχης με άνοδο των ποσοστών στους περισσότερους νομούς και σε πολλούς δήμους, την εκλογή 23 δημάρχων από τον πρώτο γύρο και διεκδίκηση εκλογής σε 63 δήμους στο β΄ γύρο, επιστρέφουμε την πρόσκληση - πρόκληση του δικομματισμού ως απαράδεκτη.

Η μάχη ολοκληρώνεται την Κυριακή και είναι σημαντική για τα λαϊκά στρώματα. Στο χέρι τους είναι να στείλουν και στο β΄ γύρο αποφασιστικό μήνυμα στην αντιλαϊκή πολιτική και σ' αυτούς που την εκφράζουν, σπάζοντας και τα διλήμματα του κάλπικου εκλογικού νόμου, και πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά ως προς αυτό. Χωρίς να χάνουμε ούτε στιγμή, οργανωμένα και με σχέδιο, αναπτύσσουμε τη δράση μας για την εκλογική μάχη του β΄ γύρου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να στείλουν, την Κυριακή, στο δεύτερο γύρο, πιο μαζικό και βροντερό το δικό τους μήνυμα: Να εκλέξουν, αποκλειστικά και μόνον, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ των αγωνιστικών συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ και άλλες αγωνιστικές δυνάμεις, σ' όλη τη χώρα. Να καταδικάσουν τους υποψηφίους που θα εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και στην ΤΑ, που στηρίζει η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΝ. Και πρέπει να κάνουν το χρέος τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να καταψηφιστεί και στο β΄ γύρο η αντιλαϊκή πολιτική(2006-10-21 00:00:00.0)
Ελπιδοφόρα μηνύματα(2006-10-14 00:00:00.0)
Στείλτε ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στις εκλογές του Οκτώβρη(2006-07-13 00:00:00.0)
Συνοδοιπόροι στο ύπουλο αντι-ΚΚΕ παιχνίδι(2006-05-28 00:00:00.0)
Λαϊκή συσπείρωση(2002-10-16 00:00:00.0)
Ψηφίζουμε νομάρχες - δημάρχους που στηρίζονται από το ΚΚΕ(2002-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ