Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Αντιπολεμική σύσκεψη

Σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ.

Αντιπολεμική σύσκεψη διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη, και ώρα 7 μ.μ., η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και καλεί τους εκπροσώπους των μαζικών οργανώσεων, των συνδικαλιστικών φορέων, αλλά και κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό άνθρωπο, να πάρουν μέρος και να εκφράσουν τα αντιπολεμικά τους αισθήματα. Η σύσκεψη θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), οδός Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.

Ολο αυτό το διάστημα γινόμαστε μάρτυρες της κλιμάκωσης των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ για επίθεση στο Ιράκ, ενώ συγχρόνως εντείνονται οι ψυχροπολεμικές κραυγές του Προέδρου Μπους και μια νέα τρομοκρατική υστερία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Παράλληλα, ένα πλατύ αντιπολεμικό κίνημα έχει ξεπηδήσει σ' όλο τον κόσμο, που εκφράζεται με τεράστια συλλαλητήρια σε πολλές γωνιές του πλανήτη. Η ΕΕΔΥΕ καλεί στη σημερινή νέα σύσκεψη, ώστε να παρθούν δυναμικές πρωτοβουλίες από τις μαζικές οργανώσεις και τον ελληνικό λαό, για τη διοργάνωση συλλαλητηρίων στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Κινητοποιήσεων καταδίκης του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και συμπαράστασης στο λαό του Ιράκ.

Συνάντηση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-κινήσεων ειρήνης

Εξάλλου, χτες το πρωί στα γραφεία της ΓΣΕΕ πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με τις κινήσεις ειρήνης (ΕΕΔΥΕ, ΑΚΕ, ΚΕΑΔΕΑ, Πολίτες του Κόσμου για την Ειρήνη).

Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα με στόχο να αναληφθούν πρωτοβουλίες μαζί με και με άλλους φορείς και προσωπικότητες, ώστε να δημιουργηθεί και στη χώρα μας ένα ευρύτατο κίνημα κατά του πολέμου.

Αύριο, Πέμπτη, όπως ανακοίνωσαν οι συμμετέχοντες, θα γίνει νέα συνάντηση, για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το πλαίσιο, τον προσανατολισμό και τις μορφές συντονισμού δράσης. Καλούμε όλους τους φορείς, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης να συμβάλουν σ' αυτή τη μεγάλη και ενωτική προσπάθεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ