Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμπαραστέκονται στο πένθος για τον Θανάση Παπαρήγα

Ασταμάτητα συνεχίζουν να φτάνουν στην ΚΕ του ΚΚΕ, στο Διεθνές Τμήμα και το «Ριζοσπάστη» μηνύματα για το θάνατο του συντρόφου μας Θανάση Παπαρήγα.

Ο Πρόεδρος του κράτους της Παλαιστίνης Γιάσερ Αραφάτ, σε μήνυμά του από τη Ραμάλα προς τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνει: «Με ιδιαίτερη θλίψη και βαθιά λύπη, πληροφορηθήκαμε το θάνατο του συζύγου σας Αθανασίου Παπαρήγα. Εκ μέρους του παλαιστινιακού λαού και εμού προσωπικά, εκφράζουμε προς εσάς, την οικογένειά σας, προς το φίλο κόμμα σας, προς τα μέλη και οπαδούς του ΚΚΕ τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας και την εγκάρδια συντροφική συμπαράστασή μας».

Στην έδρα της ΚΕ νέα συλλυπητήρια έφτασαν επίσης από: ΚΕΚΡ, Φρανκ Νάες - Γραμματέα του ΠΓ του ΚΚ Νορβηγίας, Κόμμα Παλαιστινιακού Λαού, Χάνα Αμίρε - μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΑΠ και του ΠΓ του Κόμματος Παλαιστινιακού Λαού, Κόμμα Τουντέχ Ιράν, Ναβίντ Σομάλι - υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του Τουντέχ, Ναντίν Ρόσα - Ρόσο ΓΓ του Κόμματος Εργασίας Βελγίου, Ζοσέ Ρεϊνάλντο Καρβάλιο - αντιπρόεδρο του ΚΚ Βραζιλίας, ΚΚ Των Λαών της Ισπανίας, ΚΚ Συρίας.

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρέσβης του Μαρόκου Λότφι Αουάντ,

Ο Αντώνης Σαμαράκης, με επιστολή του στην Αλέκα και τη Βασιλεία Παπαρήγα , σημειώνει: «Αγαπημένες μου, με καθυστέρηση, λόγω απουσίας μου, αλλά πάντοτε με βαθιά αγάπη, εκφράζω την απέραντη οδύνη μου, για τον άδικο χαμό του Θανάση Παπαρήγα, του αγαπημένου σας συντρόφου και πατέρα, του σεμνού και απροσκύνητου αγωνιστή για τη λευτεριά και τη δημοκρατία, του χιλιοβασανισμένου σε φυλακές και εξορίες, του γνήσιου πνευματικού εργάτη, του άξιου λειτουργού του Τύπου, του ανθρώπου με την καλή καρδιά και το χαμόγελο. Με όλη μου την αγάπη και τη συγκίνηση Αντώνης Σαμαράκης».

«Συγκλονισμένη εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια για την ΑΠΩΛΕΙΑ του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, στη σύντροφο της ζωής του, Αλέκα Παπαρήγα, στην κόρη τους, στο "Ριζοσπάστη", σε όλους μας», σημειώνει η Ιωάννα Καρατζαφέρη.

Από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Κουρδιστάν σημειώνεται: «Θέλουμε να υποσχεθούμε ότι θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση να αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά που μοιραστήκαμε».

«Φίλοι, μην κλαίτε για τον Θανάση Παπαρήγα. Η αδικία πάντα πονάει, αλλά δε χρειάζεται χώμα -ούτε καν ελαφρύ - για να τον σκεπάσει. Τέτοιες ψυχές και τέτοιες φωνές σοφίας και ελευθερίας δε σκεπάζονται με τίποτα. Ζουν πάντα μαζί μας, μέσα μας και μετά από εμάς και συνεχίζουν να ανοίγουν δρόμους έστω και ψιθυρίζοντας στη συνείδησή μας. Θανάση Παπαρήγα, θα φροντίσουμε να σε θυμούνται για πάντα», Σίσσυ Αρβανιτίδου φιλόλογος - δημοσιογράφος.

Σε τηλεγράφημά του, το Πολιτικό Τμήμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» σημειώνει: «Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Θανάση Παπαρήγα. Η δημοσιογραφική οικογένεια χάνει ένα εκλεκτό μέλος της, σε δύσκολους καιρούς. Συμπαριστάμεθα στο πένθος της Αλέκας και Βασιλείας Παπαρήγα». Ανάλογο τηλεγράφημα έφτασε από τους συναδέλφους στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», καθώς από την εφημερίδα «Αριστερά!» και την πολιτική οργάνωση «Α-συνέχεια».

Τηλεγραφήματα έφτασαν επίσης: Από την «Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας» (ΟΓΕ), το περιοδικό γραμμάτων και τεχνών «Πνευματική Ζωή», από το «Θέατρο του Ονείρου».

Εξάλλου ένας μεγάλος αριθμός τηλεγραφημάτων συνεχίζει να έρχεται από ανθρώπους που γνώριζαν προσωπικά τον Θ. Παπαρήγα.

Η οργάνωση Φίλων του ΚΚΕ από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, μαζί με τα συλλυπητήρια, πρόσφερε 500 δολάρια Αυστραλίας στο «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ