Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αντιδεξιά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ κι ο Κ. Λαλιώτης, χρειαζόμαστε ένα αντιδεξιό μέτωπο. Δεν έχει άδικο... Οχι όμως σε όποιον ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ονομάζει κάθε φορά δεξιό, αλλά σε όλους όσοι έχουν και εφαρμόζουν δεξιές και αντιλαϊκές πολιτικές. Είτε αυτοί είναι κυβερνώντες σήμερα, είτε μάχονται για να αναρριχηθούν στην κυβερνητική εξουσία, απλά και μόνο για να εφαρμόσουν τις ίδιες ουσιαστικά πολιτικές με άλλη φορεσιά.

Την ίδια ώρα, στη Νέα Δημοκρατία προσπαθούν να βάλουν... καλιμαύκι στον Τζαννετάκο μήπως και προσεγγίσουν τους ψηφοφόρους του Καρατζαφέρη. Πάντως, μέχρι στιγμής, ο τελευταίος δεν έχει βγει σε κανένα τηλεοπτικό παράθυρο ακόμη ψέλνοντας κάποιο τροπάριο, αλλά καλομελέτα κι έρχεται.

Γενικότερα η πρακτική ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, είναι βαθύτατα... θρησκευτική. Συνίσταται στο... «πίστευε και μη έρευνα». Γιατί λίγο αν καθίσει να σκεφτεί κανείς αυτά που ακούει, αποκλείεται να τα πιστέψει.

ΣΤΑ 85 ΧΡΟΝΙΑ έχει φθάσει ο μέσος όρος ζωής των γυναικών στην Ελλάδα και αυξάνεται συνολικά κατά 17% ο μέσος όρος ζωής των Ελλήνων. Αυτά δήλωσε ο υπουργός Υγείας χθες μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και παρουσίασε τα προαναφερόμενα, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως... επιτυχία της υγειονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Αν είναι όντως έτσι και το υπουργείο Υγείας έχει σημειώσει αυτή την επιτυχία, τότε στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο ο Ρέππας κι ο Χριστοδουλάκης πρέπει να προτείνουν... αλλαγή πολιτικής. Βλέπετε τέτοιες εξελίξεις δε βολεύουν καθόλου στην... ασφαλιστική πολιτική και στην «επένδυση» των αποθεματικών των Ταμείων στο Χρηματιστήριο.

ΟΤΑΝ Ο ΣΑΡΟΝ δηλώνει ότι φοβάται τα αραβικά κράτη που διαθέτουν όπλα μαζικής καταστροφής, τι ακριβώς εννοεί; Δηλαδή πόσους ανθρώπους μπορεί να σκοτώσει ένα τέτοιο όπλο σε σύγκριση με τους Παλαιστινίους που έχουν αυτοί σκοτώσει, με τον έναν ή άλλο τρόπο, τους τελευταίους έξι μήνες;


Γρηγοριάδης Κώστας

Εκτος αν αυτή είναι η διαφορά του με αυτούς που αποκαλεί δικτάτορες στην ευρύτερη περιοχή: Οτι το Ισραήλ εξοντώνει... σιγά-σιγά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ